Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Bl. Sáry Salkaháziovej, panny a mučenice, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

16:00 – v Turkove svätá omša: Výročie posvätenia chrámu

Sv. Pankráca, mučeníka, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

NANEBOVSTÚPENIE PÁNA, slávnosť

17:00 – Mariánske večeradlo

Piatok

SV. MATEJA, APOŠTOLA, sviatok

Sobota

Féria

Nedeľa

SIEDMA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA

 

Verejné bohoslužby

Sväté omše sa slúžia tak ako zvyčajne.

V nedeľu dávame do pozornosti dve pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 hod. s krátkou májovou pobožnosťou. Sv. omšu o 15:00 odporúčame pre seniorov. V prípade pekného počasia sa nedeľné sväté omše o 9:45 a 11:15 budú sláviť vonku pred kostolom. Od budúcej nedele bude svätá omša aj V Dlhej nad Kysucou vo zvyčajnom čase o 9:45 v sále Obecného úradu.

 

Stretnutie rodičov birmovancov

Rodičia našich birmovancov budú mať  stretnutie dnes po svätej omši  o 15:00 hod. v kostole. Z dôvodu obmedzeného počtu stačí, keď na stretnutie príde jeden z rodičov. Účasť je nutná.

 

Svätá omša pre prvoprijímajúce deti

Prosíme prvoprijímajúce deti, aby sa s rodičmi zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach.  V pondelok  10.5. o 16:00 hod. bude sv. omša a náuka pre prvoprijímajúce deti. Účasť je povinná.

 

Nanebovstúpenie Pána

Vo štvrtok je slávnosť Nanebovstúpenia Pána. Bohoslužby budú takto:

Turzovka - 7:00, 8:30, 16:00, 18:00. Dávame vám do pozornosti dve pridané sväté omše o 8:30 a o 16:00 hod.  Svätú omšu o 8:30 hod. odporúčame pre seniorov. Turkov - 16:00 hod. V stredu večer o 18:00 hod. bude svätá omša slúžená už s platnosťou na túto slávnosť.

 

Svätá omša pre birmovancov

Je potrebné, aby sa birmovanci zúčastňovali na nedeľných svätých omšiach a pristupovali k sviatosti zmierenia. Svätá omša a náuka pre birmovancov bude v piatok 14.5. o 16:00 hod. v kostole. Účasť je povinná.

 

Novéna k Duchu Svätému

V piatok 14. 5. sa začína Novéna k Duchu Svätému pred Turícami. Budeme sa ju modliť vždy po ranných sv. omšiach. Pripomíname vám, že v našej farnosti sa ako spoločenstvo duchovne spájame v modlitbe posvätného ruženca každý deň o 19:00 hod.

 

Zbierka na katolícke masmédiá

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícke masmédiá.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.