Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Féria

Utorok

Féria

Streda

Féria

Štvrtok

Štedrý deň

Piatok

NARODENIE PÁNA, slávnosť   

Sobota

SV. ŠTEFANA, PRVÉHO MUČENÍKA, sviatok 

Nedeľa

SVÄTEJ RODINY JEŽIŠA, MÁRIE A JOZEFA, sviatok

 

Sv. omše v Adventnom období

V pondelok, utorok a stredu  budú sväté omše ráno o 6:30 a večer o 18:00 hod. Spovedáme pol hodiny pred sv. omšami.

 

Štedrý deň

Vo štvrtok na štedrý deň budú sv. omše takto:

Turzovka – 7:00, 15:00 – vigília narodenia Pána (pre deti a starších).

Nočné vianočné sväté omše: Dlhá o 22:30, Turkov o 22:30.

Polnočná svätá omša v Turzovke vo Farskom kostole o 24:00 (00:00) hod.

Na štedrý deň pri sv. omšiach ráno o 7:00 a o 15:00 hod. budeme požehnávať betlehemy. Prineste si do kostola svoje betlehemy na požehnanie.

 

Slávnosť Narodenia Pána

V Piatok na slávnosť Narodenia Pána sa sväté omše slávia takto:

Prvá bude už skoro ráno na svitaní tzv. Pastierska svätá omša o 5:45 hod.

Potom o 7:00, 8:30, 9:45, 11:15 a 15:00 s jasličkovou pobožnosťou. Dávame vám do pozornosti tri pridané sväté omše v PIATOK na Božie narodenie o 5:45, 8:30 a o 15:00 hod.

Vo filiálnych kostoloch: Turkov o 8:30 a Dlhá o 9:45 (v sále Obecného úradu).

 

Sväté omše na sviatok sv. Štefana a v Nedeľu Svätej rodiny

V sobotu na sviatok svätého Štefana a v nedeľu na sviatok Svätej rodiny sú sväté omše takto: 7:00, 8:30, 9:45, 11:15 a 15:00. Dávame vám do pozornosti dve pridané sväté omše v sobotu na sv. Štefana a v nedeľu o 8:30 a o 15:00 hod, ktorú odporúčame pre seniorov.

Vo filiálnych kostoloch: Turkov o 8:30 a Dlhá o 9:45 (v sále Obecného úradu). 

 

Vianočná ofera

Počas vianočných sviatkov je výročná vianočná ofera. Vopred ďakujeme za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Jasličková pobožnosť

V piatok na Božie Narodenie v rámci svätej omše o 15:00 hod. bude krátka Jasličková pobožnosť, ktorú si pripravili turzovské deti.

 

Dobrá novina - koledovanie

Koledovanie – Dobrá novina sa v tomto roku neuskutoční. Ak chcete, môžete potom prispieť na projekt Dobrej noviny v sakristii kostola.   

 

Požehnanie domov a bytov

V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Kto si chce dať požehnať dom alebo byt nech sa zapíše v sakristii. Táto možnosť je pre všetkých, nielen pre novostavby. Môžete si prihlásiť aj staršie domy či byty, v ktorých sa už v minulosti vykonával obrad požehnania.

 

Nové usmernenia

V zmysle nových usmernení môže byť v kostole obsadená každá druhá veľká lavica.  Medzi obsadenými miestami musí vždy zostať jedno miesto voľné. Členovia jednej domácnosti môžu sedieť spolu vedľa seba. Upozorňujeme, že toto uvoľňujúce pravidlo má výhradnú platnosť pre sediacich a využiť sa môže 25% existujúcej kapacity kostola. To znamená, že osoba prítomná v kostole nemôže zaujať miesto len na státie. Na sedenie sa môžu využiť  aj všetky lavičky a stoličky, ktoré sú k dispozícii v kostole ( v sakristii, v presbytériu, v kaplnke,  pred oltárom, pri stene z oboch strán, vzadu pod chórom, vo vestibule a na chóre). Náš farský kostol je dostatočne veľký na to, aby ste si v ňom aj napriek obmedzeniam našli svoje miesto. Pridali sme sväté omše, aby ste počas Vianoc mali možnosť prísť do chrámu a pokloniť narodenému Spasiteľovi. Zároveň prosíme, aby sme boli k sebe ústretoví a úctiví. Navzájom sa rešpektujme a dodržiavaním epidemických opatrení sa vzájomne chráňme.        

 

Ponuky a  poďakovanie

Už v stredu po svätých omšiach si môžete z farského kostola vziať betlehemské svetlo do svojich príbytkov. Katolícke noviny máte k dispozícii v dvojčísle so zaujímavou vianočnou prílohou. Krížiky, ktoré ste si objednali, budú k dispozícii v stredu. Môžete si ich vyzdvihnúť na fare po sv. omšiach. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.