Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár

PO – Sv. Pavlína z Noly, biskupa, ľub. spomienka

ST – NARODENIE SV. JÁNA KRSTITEĽA, slávnosť

SO – Sv. Cyrila Alexandrijského, biskupa a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

NE – TRINÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Bohoslužby

Už na budúcu nedeľu 28.6. budú vo farskom kostole tri sväté omše –7:00,  9:45, 11:15.  Pridané sväté omše o 8:30 a 15:00 sa rušia. Vo filiálnych kostoloch sa slávia sväté omše  tak ako zvyčajne.

Spovedáme pred sv. omšami vonku pred kostolom alebo pri zlom počasí v kaplnke Sedembolestnej.

 

Zrušenie dišpenzu

Vzhľadom na pokračujúce uvoľnenia biskupi rozhodli o odvolaní všeobecného dišpenzu od povinnej účasti veriacich na nedeľných a sviatočných bohoslužbách k 17. júnu 2020. Máme teda opäť povinnosť zúčastniť sa na svätej omši v nedeľu a v prikázaný sviatok. Bezpochyby zostávajú v platnosti výnimky z povinnej účasti pre tých, ktorí sú chorí, musia zostať v karanténe alebo pociťujú vážnu fyzickú či morálnu prekážku (napríklad veľkú obavu kvôli iným chronickým ochoreniam, pooperačným stavom, atď.).

 

Príprava prvoprijímajúcich detí

Prvoprijímajúce deti budú mať stretnutie v pondelok 22.6 v kostole.  A to v tomto poradí: trieda A o 14:00 hod., trieda B a Dlhá o 15:00 hod., trieda C o 16:00 hod. Účasť detí je povinná. Taktiež je dôležité, aby pravidelne chodili na nedeľné sväté omše.  

 

Birmovanecká svätá omša

Svätá omša a náuka pre birmovancov bude v piatok 26.6. o 18:00 hod. Účasť všetkých birmovancov je povinná.

 

Stretnutie rodičov birmovancov

Rodičia birmovancov budú mať stretnutie v utorok 30.6. po večernej svätej omši v kostole. Účasť rodičov je nutná.

 

Te Deum

Na budúcu nedeľu pri svätej omši o 11:15 hod. bude koncoročné slávnostné Te Deum. Osobitne poďakujeme Pánu Bohu za uplynulý školský rok. Na túto svätú omšu pozývame žiakov, študentov, učiteľov a rodičov.

 

Zosnulí: Vincencia Mročková a Oľga Adamcová

Zádušná svätá omša za zosnulú Vincenciu Mročkovú bude v stredu 24.6. o 18:00 vo farskom kostole.

Zádušná svätá omša za zosnulú Oľgu Adamcovú bude v sobotu 27.6. o 17:30 vo farskom kostole.

 

Personálna zmena kaplána

Oznamujeme Vám, že z našej farnosti odchádza pán kaplán Mgr. Michal Mesjar. V Turzovke pôsobil dva roky. Za toto obdobie svojej kňazskej služby osobitne poďakuje Pánovi pri svätej omši v pondelok 29.6.  na slávnosť sv. Petra a Pavla o 18:00 hod. Od 1. 7. 2020 nastupuje za kaplána do Farnosti Bytča. Srdečne mu ďakujeme za jeho obetu a službu pre naše farské spoločenstvo a vyprosujeme mu k novému pastoračnému miestu veľa síl a Božej pomoci.

Tiež Vám oznamujeme, že  od 1.7.2020 bude pôsobiť vo Farnosti Turzovka nový kaplán Mgr. Pavol Franek. Prichádza medzi nás z Farnosti Bytča. Privítajme ho s láskou.

 

Sv. omša U Zajacov

Svätá omša pri kaplnke U Zajacov bude na budúcu nedeľu 28.6. o 15:30 hod.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Rímskokatolícky farský úrad v Korni oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzatvoriť Tomáš Jurko, ktorý pochádza z Farnosti Martin – Mesto  a Eva Malicherová, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.