Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Féria

Utorok

Sv. Silvestra, pápeža, ľub. spomienka

Streda

SLÁVNOSŤ PANNY MÁRIE BOHORODIČKY  

Štvrtok

Sv. Bazila Veľkého a Gregora Nazianského, biskupov a učiteľov Cirkvi

Prvý štvrtok v mesiaci – Deň modlitieb za duchovné povolania

17:00 - Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Najsvätejšieho mena Ježiš, ľub. spomienka

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Prvá sobota v mesiaci

Nedeľa

DRUHÁ NEDEĽA PO NARODENÍ PÁNA

 

Ďakovná sv. omša a adorácia

V utorok na sv. Silvestra  o 16:00 hod. bude vo farskom kostole koncoročná Ďakovná svätá omša a pobožnosť. Zároveň si vypočujete štatistiku za rok 2019. V utorok bude sv. omša aj ráno o 7:00 hod.

 

Slávnosť Bohorodičky

V stredu na Nový rok je prikázaný sviatok Panny Márie Bohorodičky. Sväté omše sú ako v nedeľu. Zároveň je aj novoročná ofera.

 

Dekanát Turzovka

Na Nový rok 1.1.2020 si pripomíname 2. výročie zriadenia turzovského dekanátu. Pri svätej omši o 10:00 hod. budeme zvlášť prosiť Všemohúceho Pána Boha o požehnanie pre naše mesto, farnosť a celý dekanát.  

 

Prvý piatok

Pred prvým piatkom budeme spovedať pol hodiny  pred sv. omšou. V piatok  bude vyložená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 16:30. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Predmieri a Závodí vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše v piatok: Turzovka  - 7:00 a 18:00, Dlhá - 15:00 (spovedáme pred sv. omšou), Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšou)

 

Posolstvo diecézneho biskupa

Pri príležitosti sviatku Sv. Rodiny náš diecézny biskup Mons. Tomáš Galis napísal posolstvo pre manželov a rodičov. Prosíme, aby si ho  rodičia malých a dospievajúcich detí zobrali pri východe z kostola. Miništranti ho budú rozdávať.

  

Slávnosť Zjavenia Pána

V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Kto si chce dať požehnať dom alebo byt nech sa zapíše v sakristii. Táto možnosť je pre všetkých, nielen pre novostavby. Môžete si prihlásiť aj staršie domy či byty, v ktorých sa už v minulosti vykonával obrad požehnania. Požehnávať budeme na budúci víkend – v sobotu od 9:00 hod a v nedeľu od 14:00 hod. Budeme vás telefonicky kontaktovať.

 

Prvá nedeľa v mesiaci - zbierka

Na budúcu nedeľu je zbierka na kostol. 

 

Dary na kostol a poďakovanie

Jeden Bohu známy darca obetoval na kostol 200 eur.  Na kazateľnicu dvaja darcovia spolu 150 eur.  Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu, ktorú ste preukazovali pre farnosť v celom uplynulom roku 2019.