Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Féria

Utorok

Štedrý deň

Streda

NARODENIE PÁNA, slávnosť

Štvrtok

SV. ŠTEFANA, PRVÉHO MUČENÍKA, sviatok 

Piatok

SV. JÁNA APOŠTOLA A EVANJELIATU, sviatok   

Sobota

SV. NEVINIATOK, MUČENÍKOV, sviatok

Nedeľa

SVÄTEJ RODINY JEŽIŠA, MÁRIE A JOZEFA, sviatok

 

Sv. omše v Adventnom období

V pondelok budú sväté omše ráno o 6:30 a večer o 18:00 hod.

 

Štedrý deň

V utorok na štedrý deň budú sv. omše takto:

Turzovka – 7:00, 15:00 – vigília narodenia Pána (pre deti a starších).

Nočné vianočné sväté omše: Dlhá o 22:30, Turkov o 22:30.

Polnočná svätá omša v Turzovke vo Farskom kostole o 24:00 (00:00) hod.

Na štedrý deň pri sv. omšiach ráno o 7:00 a o 15:00 hod. budeme požehnávať betlehemy. Prineste si do kostola svoje betlehemy na požehnanie.

 

Sväté omše počas Vianočných sviatkov

V stredu na slávnosť Narodenia Pána a vo štvrtok na sviatok svätého Štefana sú sväté omše ako v nedeľu. Zároveň je aj výročná vianočná ofera. Vopred ďakujeme za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Jasličková pobožnosť a Dobrá novina - koledovanie

V stredu na Božie Narodenie o 15:00 hod. bude v kostole Jasličková pobožnosť. V sobotu 28.12. bude v našej farnosti prebiehať koledovanie – Dobrá novina. Koledníci sa stretnú v PC o 9:00 hod.

 

Požehnanie domov a bytov

V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Kto si chce dať požehnať dom alebo byt nech sa zapíše v sakristii. Táto možnosť je pre všetkých, nielen pre novostavby. Môžete si prihlásiť aj staršie domy či byty, v ktorých sa už v minulosti vykonával obrad požehnania.

 

Ponuky a  poďakovanie

V pondelok po večernej svätej omši si môžete z farského kostola vziať betlehemské svetlo do svojich príbytkov. Katolícke noviny máte k dispozícii v dvojčísle so zaujímavou vianočnou prílohou. Na stolíku máte aj k dispozícii kvalitný katolícky časopis Milujte sa!  Ďakujeme všetkým, čo pripravovali pre deti raňajky  po rorátnych svätých omšiach. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Upozornenie od polície

V súčasnom období, keď sú zhoršené poveternostné podmienky a znížená viditeľnosť, je potrebné si uvedomiť, že vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov ( deti idúce ráno do škôl ), ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom oveľa viac ohrození ako osádka vozidla. O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť. Okrem primeranej opatrnosti, je preto potrebné obliecť sa tak, aby nás bolo vidieť aj za zníženej viditeľnosti. Apelujeme na nemotorových účastníkov cestnej premávky - chodcov, cyklistov, aby používali reflexné prvky na oblečení. Vodič motorového vozidla má za zníženej viditeľnosti omnoho menšiu možnosť zabrániť stretu s chodcom, ktorého pohyb na ceste zbadá neskoro. Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.