Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Féria

Utorok

Štedrý deň

Streda

NARODENIE PÁNA, slávnosť

Štvrtok

SV. ŠTEFANA, PRVÉHO MUČENÍKA, sviatok 

Piatok

SV. JÁNA APOŠTOLA A EVANJELIATU, sviatok   

Sobota

SV. NEVINIATOK, MUČENÍKOV, sviatok

Nedeľa

SVÄTEJ RODINY JEŽIŠA, MÁRIE A JOZEFA, sviatok

 

Sv. omše v Adventnom období

V pondelok budú sväté omše ráno o 6:30 a večer o 18:00 hod.

 

Štedrý deň

V utorok na štedrý deň budú sv. omše takto:

Turzovka – 7:00, 15:00 – vigília narodenia Pána (pre deti a starších).

Nočné vianočné sväté omše: Dlhá o 22:30, Turkov o 22:30.

Polnočná svätá omša v Turzovke vo Farskom kostole o 24:00 (00:00) hod.

Na štedrý deň pri sv. omšiach ráno o 7:00 a o 15:00 hod. budeme požehnávať betlehemy. Prineste si do kostola svoje betlehemy na požehnanie.

 

Sväté omše počas Vianočných sviatkov

V stredu na slávnosť Narodenia Pána a vo štvrtok na sviatok svätého Štefana sú sväté omše ako v nedeľu. Zároveň je aj výročná vianočná ofera. Vopred ďakujeme za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Jasličková pobožnosť a Dobrá novina - koledovanie

V stredu na Božie Narodenie o 15:00 hod. bude v kostole Jasličková pobožnosť. V sobotu 28.12. bude v našej farnosti prebiehať koledovanie – Dobrá novina. Koledníci sa stretnú v PC o 9:00 hod.

 

Požehnanie domov a bytov

V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Kto si chce dať požehnať dom alebo byt nech sa zapíše v sakristii. Táto možnosť je pre všetkých, nielen pre novostavby. Môžete si prihlásiť aj staršie domy či byty, v ktorých sa už v minulosti vykonával obrad požehnania.

 

Ponuky a  poďakovanie

V pondelok po večernej svätej omši si môžete z farského kostola vziať betlehemské svetlo do svojich príbytkov. Katolícke noviny máte k dispozícii v dvojčísle so zaujímavou vianočnou prílohou. Na stolíku máte aj k dispozícii kvalitný katolícky časopis Milujte sa!  Ďakujeme všetkým, čo pripravovali pre deti raňajky  po rorátnych svätých omšiach. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Upozornenie od polície

V súčasnom období, keď sú zhoršené poveternostné podmienky a znížená viditeľnosť, je potrebné si uvedomiť, že vidieť a byť videný je životne dôležité nielen pre vodičov motorových vozidiel, ale najmä pre chodcov ( deti idúce ráno do škôl ), ktorí sú pri zrážke s motorovým vozidlom oveľa viac ohrození ako osádka vozidla. O to viac by mali dbať na svoju bezpečnosť. Okrem primeranej opatrnosti, je preto potrebné obliecť sa tak, aby nás bolo vidieť aj za zníženej viditeľnosti. Apelujeme na nemotorových účastníkov cestnej premávky - chodcov, cyklistov, aby používali reflexné prvky na oblečení. Vodič motorového vozidla má za zníženej viditeľnosti omnoho menšiu možnosť zabrániť stretu s chodcom, ktorého pohyb na ceste zbadá neskoro. Nezabúdajme, na cestách sa navzájom rešpektujme, správajme sa disciplinovane, ohľaduplne, dodržiavajme dopravné predpisy a nepreceňujme svoje schopnosti. Každý z účastníkov cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom predchádzať nešťastiam na cestách.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.