Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností    

Pondelok

Sv. Jany Františky de Chantal, rehoľníčky, ľub. spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Ponciána, pápeža, a Hipolita, kňaza, mučeníkov, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa spolu  chlapci a dievčatá )

Streda

Sv. Maximiliána Máriu Kolbeho, kňaza a mučeníka, spomienka

17:00 – Mariánske večeradlo

Štvrtok

NANEBOVZATIE PANNY MÁRIE, slávnosť

17:00 – Pobožnosť k Panne Márii

Piatok

Sv. Štefana Uhorského, ľub. spomienka

Sobota

Panny Márie v sobotu

Nedeľa

DVADSIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

   

Cyklotúra

Pozývame vás na cyklotúru. Stretneme sa v stredu na farskom dvore o 9:30 hod.

 

Pobožnosť k Panne Márii

Denné centrum seniorov v Turzovke so skupinkou Konvalinka pripravilo k sviatku Nanebovzatej Panny Márie dňa 15. 8. v kostole pobožnosť so začiatkom o 17:00 hodine. Touto pobožnosťou chceme patrónke nášho kostola vzdať mimoriadnu úctu a vďaku. Prosíme preto i ostatných farníkov, aby sa tejto pobožnosti zúčastnili a svojím spevom a modlitbou tiež preukázali vďaku a úctu Nanebovzatej Panne Márii.

 

Slávnosť Nanebovzatia Panny Márie

Vo štvrtok  je prikázaný sviatok Nanebovzatia Panny Márie, patrónky farského kostola i celej našej farnosti. Máme povinnosť zúčastniť sa na svätej omši. Rozpis bohoslužieb: Turzovka –7:00 a 18:00; Dlhá – 15:00; Turkov – 16:00. Už v stredu večer o 18:00 hod. bude slávená sv. omša s platnosťou na tento sviatok.

 

Hodová slávnosť

Na budúcu nedeľu sú v našej farnosti hody.  Hlavným celebrantom a kazateľom slávnostnej svätej omše o 10:00 hod. bude Mgr. Vladimír Tomáš, PhD., farár Farnosti Zubák. Pri svätých omšiach bude výročná hodová ofera. Srdečná vďaka za vaše milodary. Povzbudzujeme vás, aby ste sa na hody pripravili dobrou svätou spoveďou. Sme vám k dispozícii pred svätými omšami.

Pri príležitosti hodovej slávnosti organizujeme Farskú púť do Levoče a Spišského Podhradia. Uskutoční sa vo štvrtok 22. augusta na spomienku Panny Márie Kráľovnej. Srdečne vás na ňu pozývame. Cena za dopravu je 11€.

 

Pôstna reflexia

Od dnešného dňa  si v sakristii môžu vyzdvihnúť zásielku s darčekom od Žilinskej diecézy tí z vás, ktorí ste sa zapojili do spoločnej pôstnej reflexie v rámci projektu Cesta obnovy života a vzťahov a vybrali ste si možnosť doručenia darčeka hromadne cez farnosť. Na jeho vyzdvihnutie si prosím prineste aj doklad totožnosti.

 

Brigáda

Pri príležitosti hodov vás pozývame na brigádu, ktorá bude zajtra o 9:00. Dáme do poriadku okolie kostola a fary. Vďaka za vašu ochotu pomôcť.

 

Dary na kostol

Na kostol ste obetovali: z prvonedeľnej zbierky – Turzovka 933,59€ a 300 czk, Turkov 56,10€, Dlhá 73,80€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Oznamujeme, že dňa 17.8.2019 chcú uzatvoriť manželstvo Patrik Surovka, ktorý  pochádza z Farnosti Podvysoká, bytom Olešná a Katarína Cveková, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.

 

Prajeme vám pekný čas dovoleniek a prázdnin!




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.