Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností 

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Romualda, opáta, ľub.spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

NAJSVÄTEJŠIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI, slávnosť

17:00 – Mariánske večeradlo

Piatok

Sv. Alojza Gonzágu, rehoľníka, spomienka

20:00 – 21:30 Korunka k Božiemu milosrdenstvu a Chvály pred vystavenou      Sviatosťou Oltárnou   

Sobota

Sv. Jána Fišera, biskupa, a Tomáša Mórusa, mučeníkov, ľub. spomienka

Nedeľa

DVANÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

 

Slávnosť Božieho Tela 

Vo štvrtok je prikázaný sviatok Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi. Viaže nás povinnosť zúčastniť sa na svätej omši.

Bohoslužby budú takto: Turzovka 7:00, 18:00; Dlhá 15:00; Turkov 17:00.  Po večernej sv. omši o 18:00 hod. bude Eucharistická procesia s oltárikmi okolo farského kostola. Prosíme deti, najmä prvoprijímajúce, aby prišli na večernú svätú omšu a priniesli si v košíkoch lupene kvetov, ktoré budú rozsýpať počas procesie pred Najsvätejšou Sviatosťou Oltárnou.

 

Chvály

V piatok počas modlitby chvál, ktoré budú v kostole od 20:00 do 21:30, sa môžete vyspovedať alebo uskutočniť duchovný rozhovor. Kňaz bude pre vás k dispozícii v spovednici. Využite túto možnosť.

 

Pozvánky

Pozývame vás na celonárodnú Cyrilometodskú púť do Nitry. Uskutoční sa 5.7.2019. Okrem účasti na svätej omši si pozrieme aj historické centrum mesta a navštívime Baziliku sv. Emeráma.  Z našej farnosti pôjdeme autobusom. Kto má záujem, nech sa prihlási v sakristii. Cena za dopravu je 10 eur. 

Tiež vás pozývame na slávenie Fatimskej soboty, ktorá sa uskutoční na prvú júlovú sobotu 6.7.2019. v Rajeckej Lesnej. Budeme tam spolu celý turzovský dekanát s kňazmi a  s otcom biskupom Tomášom Galisom. Program začína modlitbou posvätného ruženca o 17:15 hod. O 18:00 hod. bude svätá omša. Kto má záujem, nech sa prihlási v sakristii. Tiež pôjdeme  autobusom, ale až poobede o 14:30 hod. Cena za dopravu je 4 eurá. 

 

Výlet pre deti

Informácia pre deti, ktoré sa prihlásili na výlet na hrad Strečno: Odchod autobusu bude na budúcu sobotu 22.6. o 8:00 hod. z autobusovej zastávky Beskydská. Predpokladaný návrat je o 16:00 hod.  Cena za dopravu je 3 eurá. Vstupné pre deti je tiež 3€. Treba si zobrať pršiplášť alebo dáždnik pre prípad dažďa, šiltovku proti slnku, jedlo a dostatočné množstvo tekutín. Ešte sú voľné miesta, prosíme rodičov, aby prihlásili svoje deti v sakristii. S deťmi sa samozrejme môžu prihlásiť aj rodičia.    

 

Prihlasovanie na birmovku

Dávame vám do pozornosti, že od septembra začíname prípravu na birmovku 2020. Budúcoroční žiaci deviateho ročníka ZŠ a študenti prvého ročníka stredných škôl a dospelí veriaci, ktorí chcú prijať sviatosť birmovania, sa môžu prihlásiť na fare po svätých omšiach. Registrácia potrvá ešte týždeň, čiže  do nedele 23. 6. 2019. Prosíme, aby sa prihlásili len tí, ktorí chcú chodiť do kostola a pristupovať k sviatostiam celý život!!! Nielen pred birmovkou a potom dosť! To je nešťastné chápanie prípravy na birmovku a jej prijatia.

 

Farský deň

V našej farnosti organizujeme Farský deň. Podujatie sa uskutoční v sobotu 29.6. na slávnosť sv. Petra a Pavla v Areáli športu a oddychu v Závodí. Sväté omše budú doobeda ako v nedeľu okrem sv. omše o 11:15, tá výnimočne nebude. Program Farského dňa  bude bohatý: po krátkom otvorení presne o 12:00 hod. sa hneď začne podávať výborný guláš, bude zabezpečené občerstvenie pre deti aj dospelých. Zároveň prosíme šikovné gazdiné, aby upiekli a priniesli chutné koláče. Nebudú chýbať rozličné aktivity pre deti a športové zápolenie (napr. futbal). Všetkých vás srdečne pozývame!!!     

 

Zbierka  

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dobročinné diela Sv. Otca.

 

Dary na kostol

Na kazateľnicu obetovali dvaja Bohu známi darcovia spolu 200€. V minulotýždňovej zbierke na kaplnku v Hlinenom U Kubačkov ste obetovali: Dlhá 44,82€, Turkov 31,40€, Turzovka 1276,25€ a 220 czk.  Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.