Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Sv. Karola Lwangu a spoločníkov, mučeníkov, spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Bonifáca, biskupa a mučeníka, spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Sv. Norberta, biskupa, ľub. spomienka

Prvý štvrtok v mesiaci  - deň modlitieb za duchovné povolania

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Féria

Nedeľa

ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO, slávnosť

 

Zbierka na Katolícke masmédiá

Dnes je zbierka na katolícke masmédiá. Na stolíku máte tiež k dispozícii poštové poukazy na príspevok pre katolícke masmédiá.

 

Novéna k Duchu Svätému

Modlíme sa Novénu k Duchu Svätému pred Turícami. Vždy po ranných sv. omšiach.

 

Kántrové dni

Letné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok a sobotu. Záväzný je iba jeden deň. Ich obsahom sú prosby za jednotu kresťanov alebo za duchovné povolania.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny  pred sv. omšami. V piatok  bude vyložená Sviatosť oltárna vo farskom kostole od 16:30 do 17:45. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej, Závodí a v Predmieri  vo štvrtok od 8:30; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše na prvý piatok:

Turzovka  - 7:00 a 18:00; Dlhá - 15:00; Turkov - 16:00 (spovedá sa pred sv. omšami).

 

Mesačná zbierka - kaplnka

Určite viacerí viete, že pád stromu zničil vežu a poškodil časť strechy na kaplnke v Hlinenom U Kubačkov. Na budúcu nedeľu bude zbierka na jej opravu. Zároveň ďakujeme ochotným farníkom, ktorí ju dávajú do pôvodného stavu. Vďaka za vynaložený čas a námahu.

 

Púť do Nitry

Pozývame vás na celonárodnú Cyrilometodskú púť do Nitry. Uskutoční sa 5.7.2019.  Z našej farnosti pôjdeme autobusom. Kto má záujem, nech sa prihlási v sakristii. Cena za dopravu je 10 eur.  

 

Fatimská sobota Rajecká Lesná

Tiež vás pozývame na slávenie Fatimskej soboty, ktorá sa uskutoční na prvú júlovú sobotu 6.7.2019. v Rajeckej Lesnej. Budeme tam spolu celý turzovský dekanát s kňazmi a  s otcom biskupom Tomášom Galisom. Program začína modlitbou posvätného ruženca o 17:00 hod. O 18:00 hod. bude svätá omša. Kto má záujem, nech sa prihlási v sakristii. Pôjdeme autobusom. Cena za dopravu sú 4 eurá. 

     

Dary na kostol

Na kazateľnicu obetovali dvaja Bohu známi darcovia spolu 150€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Oznamuje, že sviatosť manželstva chcú 8. 6. 2019 uzatvoriť Ladislav Ďurkáč, ktorý pochádza z Farnosti Korňa a Ivana Kolesárová, ktorá pochádza z Farnosti Turzovka.

Ďalej Rímskokatolícky farský úrad v Liptovskej Teplej oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzatvoriť Aleš Minař, ktorý pochádza z Farnosti Turzovka a Veronika Hrbčeková, ktorá pochádza z Farnosti Liptovská Teplá. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.