Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Sv. Silvestra, pápeža

Utorok

SLÁVNOSŤ PANNY MÁRIE BOHORODIČKY  

Streda

Sv. Bazila Veľkého a Gregora Nazianského, biskupov a učiteľov Cirkvi

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá aj chlapci)

Štvrtok

Najsvätejšieho mena Ježiš, ľub. spomienka

17:00 - Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia za duchovné povolania

Piatok

Prvý piatok v mesiaci

Sobota

Prvá sobota v mesiaci; chvály pred vystavenou  Eucharistiou  od 19:30 do 21:00

Nedeľa

ZJAVENIE PÁNA, slávnosť

 

Ďakovná sv. omša a adorácia

V pondelok na sv. Silvestra  o 16:00 hod. bude vo farskom kostole koncoročná Ďakovná svätá omša a pobožnosť. Zároveň si vypočujete štatistiku za rok 2018. V pondelok bude sv. omša aj ráno o 7:00 hod.

 

Slávnosť Bohorodičky

V utorok na Nový rok je prikázaný sviatok Panny Márie Bohorodičky. Sväté omše sú ako v nedeľu. Zároveň je aj novoročná ofera.

 

Dekanát Turzovka

Na Nový rok 1.1.2019 si pripomíname 1. výročie zriadenia turzovského dekanátu. Pri svätej omši o 10:00 hod. budeme zvlášť prosiť Všemohúceho Pána Boha o požehnanie pre naše mesto, farnosť a celý dekanát.  

 

Prvý piatok

Pred prvým piatkom budeme spovedať pol hodiny  pred sv. omšou. V piatok  bude vyložená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 16:30. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej a Predmieri vo štvrtok od 9:00; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše v piatok: Turzovka  - 7:00 a 18:00, Dlhá - 15:00 (spovedáme pred sv. omšou), Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšou)

 

Krsty a chvály

Na budúcu sobotu je sv. omša aj o 10:00 hod., pri ktorej sa bude vysluhovať sviatosť krstu.

Do modlitby chvál, ktoré budú na budúcu sobotu večer, sa môžete aktívne zapojiť. Do schránky, ktorá je pod chórom, môžete počas týždňa vkladať svoje napísané prosby, vďaky a chvály. Pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou budú prečítané.

 

Slávnosť Zjavenia Pána

Na budúcu nedeľu 6.1.  je prikázaný sviatok Zjavenia Pána. Sväté omše sú tak ako bývajú v nedeľu. Svätá omša z tejto slávnosti bude aj v sobotu o 17:30 hod. V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Kto si chce dať požehnať dom alebo byt nech sa zapíše v sakristii. Táto možnosť je pre všetkých, nielen pre novostavby. Môžete si prihlásiť aj staršie domy či byty, v ktorých sa už v minulosti vykonával obrad požehnania. Požehnávať budeme na budúci víkend – v sobotu od 9:00 hod. a v nedeľu od 14:00 hod. V prípade potreby vás budeme telefonicky kontaktovať.

       

Dary na kostol a poďakovanie

Bohu známy darca obetoval na kostol 100 eur.  Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu, ktorú ste preukazovali pre farnosť v celom uplynulom roku 2018.