Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Štedrý deň

Utorok

NARODENIE PÁNA, slávnosť

Streda

SV. ŠTEFANA, PRVÉHO MUČENÍKA, sviatok

Štvrtok

SV. JÁNA APOŠTOLA A EVANJELIATU, sviatok

17:00 - Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

SV. NEVINIATOK, MUČENÍKOV, sviatok 

Sobota

PIATY DEŇ V OKTÁVE NARODENIA PÁNA

Nedeľa

SVÄTEJ RODINY JEŽIŠA, MÁRIE A JOZEFA, sviatok


Štedrý deň

V pondelok na štedrý deň budú sv. omše takto:

Turzovka – 7:00, 15:00 – vigília narodenia Pána (pre deti a starších).

Nočné vianočné sväté omše: Dlhá o 22:00, Turkov o 22:00.

Polnočná svätá omša v Turzovke vo Farskom kostole o 24:00 (00:00) hod.

Na štedrý deň pri sv. omšiach ráno o 7:00 a o 15:00 hod. budeme požehnávať betlehemy. Prineste si do kostola svoje betlehemy na požehnanie.

 

Sväté omše počas Vianočných sviatkov

V utorok na slávnosť Narodenia Pána a stredu na sviatok svätého Štefana sú sväté omše ako v nedeľu. Zároveň je aj výročná vianočná ofera. Vopred ďakujeme za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Jasličková pobožnosť a Dobrá novina - koledovanie

V utorok na Božie Narodenie o 15:00 hod. bude v kostole Jasličková pobožnosť. Vo štvrtok 27.12. bude v našej farnosti prebiehať koledovanie – Dobrá novina.

 

Požehnanie domov a bytov

V našich krajoch je zvykom v období Zjavenia Pána požehnávať príbytky. Kto si chce dať požehnať dom alebo byt nech sa zapíše v sakristii. Táto možnosť je pre všetkých, nielen pre novostavby. Môžete si prihlásiť aj staršie domy či byty, v ktorých sa už v minulosti vykonával obrad požehnania.    

 

Ponuky a  poďakovanie

Z farského kostola si môžete vziať betlehemské svetlo do svojich príbytkov.  V kostole máte k dispozícii za dobrovoľný príspevok koncoročné vydanie farského časopisu Assumptio. Vo vianočnej prílohe Katolíckych novín je zaujímavý rozhovor s akademickým maliarom Ondrejom Zimkom. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Upozornenie

Dávajte si pozor na podvodníkov, ktorí sa v tomto období pred Vianocami a počas sviatkov pohybujú pred kostolom. Často pod zámienkou zdravotných problémov vypytujú finančné prostriedky. Ide o cudzích ľudí, ktorých nikto nepozná.

Tiež vás prosíme, aby ste nám poskytli bližšie informácie o neznámych mužoch, ktorí údajne boli  opakovane počas svätých omší o 11:15 na chóre a robili si kamerové či fotografické záznamy. Tiež je možné, že boli prítomní aj na iných svätých omšiach. Takáto činnosť je bez dovolenia farára prísne zakázaná. Tiež vyvoláva rozličné podozrenia, napr. z chystanej krádeže sakrálnych predmetov. Vopred vám ďakujeme za pomoc.