Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok 

Sv. Františka Xaverského, kňaza, spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Barbory, panny a mučenice, ľub. spomienka

17:15 – pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda  

17:15 – pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok 

Sv. Mikuláša, biskupa, ľub. spomienka

17:00 - Mariánske večeradlo

Piatok 

Sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi, spomienka

Sobota

NEPOŠKVRNENÉ POČATIE PANNY MÁRIE, slávnosť     

Nedeľa

DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA (biblická nedeľa)

 


Advent

Adventné obdobie je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána a nábožného a radostného očakávania druhého Kristovho príchodu na konci vekov.

 

Zbierka na charitu

Dnes je zbierka na charitu. Diecézna charita Žilina ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do minulotýždňovej Tesco zbierky potravín a drogérie. Aj vďaka Vám sa nám podarilo vyzbierať 24 ton v hodnote 40 tisíc eur.

 

Svätý Mikuláš – detská svätá omša

Vo štvrtok 6.12. o 18:00 hod. bude detská sv. omša. Pozývame všetky deti, aby prišli v deň spomienky na sv. Mikuláša do kostola. Poďakujeme Pánu Bohu za jeho príkladný život plný lásky.

 

Prvý piatok

Pred prvým piatkom budeme spovedať pol hodiny  pred sv. omšou. V piatok  bude vyložená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole od 16:30. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej a Predmieri vo štvrtok od 9:00; v Turzovke v piatok od 8:00.

Sv. omše v piatok:  Turzovka  - 7:00 a 18:00

                             Dlhá - 15:00 (spovedáme pred sv. omšou)

                             Turkov - 16:00 (spovedáme pred sv. omšou)

 

Slávnosť Nepoškvrneného Počatia Panny Márie

V sobotu 8.12. je prikázaný sviatok Nepoškvrneného Počatia Panny Márie. Sväté omše budú ako v nedeľu okrem sv. omše o 11:15 – tá nebude slúžená. Povinnej účasti na sv. omši môžete zadosťučiniť aj v piatok večer o 18:00 hod, keď bude slávená sv. omša s platnosťou na tento sviatok. Tiež vás upozorňujeme, že na budúcu sobotu večerná sv. omša o 17:30 nebude!

 

Rorátne sv. omše v Adventnom období

Od pondelka budú bývať roráty ráno o 6:30. Aby sa ich mohli zúčastňovať miništranti, deti a mládež, po rorátoch budú v pastoračnom centre pre nich raňajky. Prineste si so sebou do kostola sviece s chránitkami, lampáše alebo kahance. Ranné sväté omše v advente (okrem prvého piatka, soboty 8.12 a nedieľ) budeme sláviť pri svetle sviec.

 

Adventná aktivita pre deti

Aj tento rok pozývame deti, aby sa zapojili do adventnej aktivity – DARUJ BALÍČEK DOBRÝCH SKUTKOV JEŽIŠKOVI. Počas Adventu pred sv. omšami budú prinášať pod oltár lístky, na ktoré napíšu svoje dobré skutky. Na každom odovzdanom lístku musí byť uvedené aj meno a priezvisko dieťaťa. Lístky s dobrými skutkami sa potom vložia do vrecúšok, urobia sa z nich pekné balíčky s menami detí a dajú sa ako dar k jasličkám narodeného Ježiška.

 

Koncert

Srdečne vás všetkých pozývame na adventný koncert vokálnej skupiny SKLO z Bratislavy. V jej podaní si môžete vypočuť duchovné piesne, spirituály a koledy slovenských aj zahraničných skladateľov. Koncert sa koná v sobotu 15.12.2018 o 16.00 vo Farskom kostole v Turzovke.

 

Dni  otvorených dverí

SOU sv. Jozefa Robotníka v Žiline (u Saleziánov), SOŠ pedagogická sv. Márie Goretti a SZŠ sv. Františka z Assisi v Čadci organizujú v tomto týždni Deň otvorených dverí. Bližšie info nájdete vo výveske pred kostolom.  

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na nový plynový kotol do kostola obetoval Bohu známy darca 300€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť. Osobitne ďakujeme členom farského zboru Patrička za ochotu spievať v našom Farskom kostole a pri rozličných príležitostiach. V ich mene vás pozývame, aby ste sa pripojili do tejto služby aj vy. Máme silnú túžbu vybudovať kvalitný miešaný zbor, ktorý obohatí svojou tvorbou najmä liturgické slávenia konané v našej farnosti. 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.