Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Predkladám odpovede birmovancov V. skupiny (Animátor J. Dekan) na otázku: Čo pre teba znamená Cirkev – čo by mala? (úvaha) 

Mnoho mladých ľudí vníma cirkev negatívne. Ako niečo nútené, niečo nechcená. Majú vlastné predstavy o tom, čo chcú robiť a sú neradi, ak ich niekto do niečoho núti. V cirkvi vidia len samé zákazy, príkazy, tradície..

Väčšinou ich k viere vedú rodičia a pokiaľ si dieťa zmyslí, že je to niečo, čo musí absolvovať, inak sa bude mamička/otecko hnevať buduje v sebe určitý nútený postoj. 
Moji rodičia ma do kostola chodiť nenútia. Navštevujú ho oni sami a je na mne, či tam pôjdem alebo nie. Sama však viem, že cirkev vedie k viere-k niečomu, čo má určitý zmysel pre našu dušu. K niečomu, čo pomáha, niečomu, čo nám dáva nádej.

Cirkev je určité spoločenstvo, patrím do neho ja, moji kamaráti, veriaci ľudia, ktorých náhodne stretávam, farárovia, kapláni... Sme to my všetci, ktorí veríme v Boha a snažíme sa to dokázať svojimi skutkami a správaním. Cirkev preto vnímam celkom pozitívne, ako niečo dobré a prínosné.  

R. K.

Čo pre mňa znamená cirkev ?

Cirkev je akoby úrad, ktorý nám poskytuje informácie o Ježišovi a Bohovi. Je kresťanskou rodinou do ktorej patríme my všetci. Je veľa ľudí, ktorí veria v Boha ale neveria v cirkev. Myslím si, že to nie sú plnohodnotní kresťania.

J. S. 

Cirkev je spoločenstvo do ktorého ma rodičia priviedli tým, že ma dali pokrstiť, viedli ma k láske k bohu a pripravili ma na prvé sväté prijímanie, a chcem pokračovať aj so sviatosťou birmovania. Vnímam ju tak
že sa snažím chodiť do kostola a správať sa slušne k svojim blízkym. Som rad že do nej patrím.

T.B. 

Cirkev je spoločenstvo ktoré pre nás znamená spoločnosť bez ktorej by sa kresťania nezaobišli. Cirkev spája a podporuje je naša nádej ktorá nám dáva silu.  Každý z nás má iné znaky a vlastnosti ale spája nás láska k Bohu a Ježišovi. Takže z toho vyplýva ,že cirkev sme my všetci.

Ľ. M.