Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 

 

 

Predkladám odpovede birmovancov IX. skupiny (Animátor J. Hrtús) na otázku: Čo pre mňa znamená Ježišovo zmŕtvychvstanie? 

To že ma zachránil, vďaka nemu môžem ísť do neba. On si vzal všetky moje hriechy a niesol ich na kríži. Miluje ma takú aká som aj hriešnu, veď dal za mňa aj život. Dáva mi šancu - dôveruje mi, že to dokážem, že dokážem byť lepšia. Tak ako on dokázal zomrieť... On zvíťazil nad smrťou a dôveruje mi - že ja zvíťazím nad hriechom.

Verí mi - a to ma povzbudzuje každý deň. Podporuje ma v tom aby som odpúšťala blížnym i nepriateľom, (tak ako on odpustil nám). Pomáha mi,  a dáva mi silu. Vždy pri mne stojí...  

KK

Zmŕtvychvstanie pre mňa znamená nový začiatok, život. Ježiš svojim utrpením na kríži ukázal, že  sa obetoval za naše hriechy. Vtedy nám ukázal ako nás miluje, pretože vedel čo ho čaká, ale ani  na chvíľu nepomyslel na to, že to nezvládne.

On nám dal šancu začať odznova. Už v tú chvíľu čo umieral na kríži dal trestancovi šancu byť spaseným.

Nový začiatok znamená pre človeka odhodlanie bojovať so životom a stále napredovať. Aj keď sme aj my všetci dostali túto šancu rovnako ako tento trestanec, na rozdiel od neho my na to veľmi často zabúdame. On bol Ježišovi vďačný, ale my často zabúdame čo všetko pre nás urobil. Často zabúdame ako sa kvôli nám ponížil ale ešte častejšie ho obviňujeme zo všetkého zlého čo sa nám stalo.

AP 

Zmŕtvychvstanie Ježiša Krista nám odkazuje obetu. Obetu seba samého, pre pomoc. Síce neviem prečo sa vôbec snažil keď bol vlastným ľudom zabitý. Ale viem, že chcel pomôcť. Myslel si asi,  že stále jeho cieľ nie je u konca. Chcel spravodlivosť. Aj po zmŕtvychvstaní sa snažil pomáhať. „Vystúpil na nebesia odkiaľ príde súdiť živých i mŕtvych´´- dokonca ešte aj touto cestou sa snaží zaviesť tú spravodlivosť.

Podľa mňa je celé vstanie z mŕtvych druhá šanca, ktorá sa už odmietnuť nedala. Dalo sa zanedbať, že bol neprávom ukrižovaný ale to, že sám sebe zariadil život aj po druhý krát, tým dal aj nám túto druhú šancu veriť v to, že nebudeme ,mŕtvi" navždy. Že aj my všetci, raz vstaneme z mŕtvych a dokončíme to, čo sme začali.

LG 

Čo pre mňa znamená zmŕtvychvstanie?

Priznám sa, dlho som nad touto otázkou premýšľala. Aj keď to celý život vnímam ako kresťanka a verím v Božiu pomoc premýšľam, ako moje myšlienky vložiť do viet. Je to  najväčšia slávnosť kresťanského cirkevného roka v ktorej sa oslavuje Kristovo vzkriesenie a víťazstvo nad jeho smrťou. Zmŕtvychvstanie svedčí o obrovskej moci  Boha, kde nám chce ukázať že náš život môže byt večný. Stačí ak budeme kráčať cestou, ktorú nám sám ponuka. Ježiš si veľa vytrpel za svoj pozemský život kvôli nám a teraz sedí po pravici Boha a ja to beriem tak že aj keď ľudia často trpia a nemajú ten život ľahký,  na konci všetkého zlého a ťažkého ich čaká svetlo nadeje a pokojného života. 

A práve toto ma vedie k tomu aby som sa v ťažkých chvíľach nenechala odradiť ale pochopila koľko utrpenia musel zvládnuť Ježiš a napriek tomu nám odpustil.  Tým nám vlastne Boh dal šancu v Ježišovom zmŕtvychvstaní, aby nás vykúpil od hriechov a mohli sme mať život večný.

NH 

Ježiš zomrel pre naše hriechy, aby nás mohol vykúpiť. Ponúka nám posmrtný život v tzv. "raji" alebo "nebi".

Veľa z nás, najmä v našom veku si to neuvedomuje a považuje to za hlúposť. Ja v to verím, veď život po smrti musí existovať. Nemôže byť náhle len tak tma, strata existencie. Síce sa stratíme zo zemského povrchu, no stále z nejakého miesta budeme dávať pozor na svojich blízkych. Pre mňa Ježišovo zmŕtvychvstanie znamená vykúpenie, nekonečný život v raji.

Samozrejme, že by sme mali pre to aj niečo spraviť. Mali by sme chodiť pravidelne na svätú spoveď, dodržiavať desatoro Božích prikázaní a robiť dobré skutky. Budeme robiť dobro a dobro sa nám skôr či neskôr vráti

LŠ 

Moja úvaha o tom ako Ježiš vstal z mŕtvych bude asi trošku iná.

Bol to určite silný človek, veľa odpúšťal, snažil sa poukazovať na tie dobré veci. A to, že dokázal prijať to, že umrie za nás ľudí, hriešnikov aby nás týmto vykúpil je pre niekoho nepochopiteľne, prečo by mal taký človek ako on (Boh v podstate čo mu verilo málo ľudí) umrieť kvôli obyčajným ľudom. Pretrpel si veľa, hlavne tú krížovú cestu. Keď umrel a vložili ho do jaskyne, určite veľa ľudí v neho prestali veriť. Že prečo by Boh dopustil, aby jeho jednorodeného syna ľudia ukrižovali.

Keď sa na tretí deň pobrali ženy Ježiša pochovať, kameň od jaskyne bol odsunutý a Ježiš vstal z mŕtvych. To veľa ľudí pobúrilo a iní uverili, že je to naozaj syn boží.

A čo to pre nás znamená? Ježíš nás vykúpil a ukázal nám akou cestou máme ísť. Tým že spasil a zobral do raja aj zlodejov okolo seba, máme aj my ľudia šancu. 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.