Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Múd 2, 23 – 3, 9, Lk 17, 7-10

Opravoval som si moped.

Prikmotril sa malý, 4-5 ročný Janko a pýta sa, či mi môže pomáhať. Keď som mu dovolil, veľmi ochotne zobral kľuč a so slovami, ja som silný začal pomáhať. Bol mocný, pretočil mi závit.

Byť užitočný – základ vyrovnanosti, spokojnosti, základ výchovy? Možno. A my sme dnes čítali: Tak aj vy, keď urobíte všetko, čo sa vám prikázalo, povedzte: ‚Sme neužitoční sluhovia; urobili sme, čo sme boli povinní urobiť.‘

Asi to neznamená, byť neužitočný. Veď celý Ježišov život je angažovanosť. A k angažovanosti vyzýva aj svojich nasledovníkov.

Asi tie slová: ‚Sme neužitoční sluhovia; urobili sme, čo sme boli povinní urobiť.‘ znamenajú nevystatovať sa tým čo robíme. A možno aj k tomu, aby sme robili nad povinnosti. Hneď je tu však otázka? Čo nie je našou povinnosťou?! Najmä ak uvážime, že všetko máme od Stvoriteľa!

Turzovka, 14.11.2017

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1003-utorok-32-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1493-utorok-32-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1923-utorok-32-tyzdna-18

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3678-utorok-32-tyzdna-22