Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Ez 18, 21-28, Mt 5, 20-26 

V médiách sa dosť diskutuje na aktuálnu tému, ktorou je – pandémia.

Rozhádaní sú politici, odborníci, vlastne všetci. Počas jednej diskusie premietli reportáž z domova seniorov. Moderátor povedal, že počas reportáže stíchli i politici. V diskusii boli potom viac ústretoví. Možno si uvedomili, že netreba sa hádať, ale pomáhať tým, ktorí sa nevedia ani sami najesť, že sú omnoho dôležitejšie skutočností. V takýchto chvíľach ide človek na podstatu.

Pá Ježiš pri prednášaní o Božom kráľovstve ide tiež na podstatu. Svojim učeníkom hovorí ako je možne dostať sa k jadru, cieľu života – do Božieho kráľovstva. Učí: „Ak vaša spravodlivosť nebude väčšia ako spravodlivosť zákonníkov a farizejov, nevojdete do nebeského kráľovstva. V čom má byť ich spravodlivosť väčšia? Nie v tom čo hovoria ľudia, ktorí nechcú ísť na sv. spoveď, že nikoho nezabili; Ježiš zdôrazňuje, že nezabiť nestačí. Je potrebné nezabíjať slovami – nehovoriť iným tvrdo. Je potrebné zmieriť sa s inými. Vyhýbať sa nielen hnevu, ale aj nevyriešených problémom. Hovorí: choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar.

Riešime dôležité vecí, konáme čo je potrebné?

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 26.2.2021