Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Est 4, 17n. p-r. aa-bb. gg-hh, Mt 7, 7-12

Kapela Vida Reluz spieva: „Boh je schopný zmeniť váš život.

Môže to urobiť, pretože si v jeho očiach drahocenný / A ak máš odvahu a statočnosť veriť / Potom ukážeš, že dokáže oveľa viac./ Boh je schopný vám dať kráľovstvo / Otvorené more, by ste mohli prejsť / A keby Kristus musel, dal by za vás svoj život znovu / Boh jednoducho nie je schopný vás prestať milovať. /Je nutné veriť a odovzdať sa bez strachu / Nikdy vám nevezme slobodu, ak nechcete / Ale ak sa odovzdáte bez výhrad, váš život sa premení/ Potom preukážete, že dokáže oveľa viac...“

 Kto nám to zaručuje? Je to sám Syn Boží, Ježiš Kristus, náš Pán. Hovorí nám: „Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria. Alebo je medzi vami človek, čo by podal synovi kameň, keď ho prosí o chlieb? Alebo keby pýtal rybu, čo by mu dal hada?

Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia.

Majster modlitby nám dáva istotu, ktorá pochádza od Boha, jeho Otca. Takže vnútorne naň čakajte, bez toho aby ste sa unavili, hľadajte ho cez svoje myšlienky, ovládajte vôľu s jej rozhodnutiami, ovládnite ju tak, aby neustále smeroval k Bohu. Pozorujte svoje úvahy, svoje myšlienky, skúmajte spôsob, akým to hľadáte, či už je to s celou vašou dušou alebo s ľahostajnosťou a zanedbávaním. A keď uvidí, že ho hľadáte s horlivosťou, okamžite sa vám objaví, poskytne vám svoju pomoc, dá vám víťazstvo a oslobodí vás od vašich hriechov. Keď uvidí ako ho hľadáte, ako do neho neustále vkladáte všetku nádej, potom vás poučí a naučí vás pravej modlitbe. Dá vám tú pravú lásku, ktorou je on sám.

Rovnako ako sa dieťa nemôže samo nakŕmiť alebo sa o seba postarať, ale samo môže len na plačom upozorniť svoju matku, kým sa nepostará sa o neho, tak má duša vždy čakať na Krista. Rovnako ako bylina vysychá, ak je oddelená od vínnej révy (Jn 15: 6), tak je to i s človekom. Bez Boha nebude spravodlivý.

Turzovka – Vršek, 25.2.2021