Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Hebr 12, 18-19. 21-24, Mk 6, 7-13

Vieme, že v športe sa dosť prísne dodržiavajú predpisy, aby nik nebol zvýhodnený.

Napríklad, aby nedopoval, aby pri rekorde nemal nedovolenú podporu vetra, aby bol rovnaký počet členov družstva. Čudujeme sa prečo je toľko váhových kategórii v niektorých športoch. Všetko je to pre regulárnosť zápasov. Mimo športu to žiaľ tak nie je. Mocní gniavia slabších, tlupa viacerých, napadá jedného, bohatí, ktorí majú prostriedky, vykorisťujú chudobných...

A čo poviete na toto: Ježiš zvolal Dvanástich a začal ich posielať po dvoch. Síce po dvoch, ale proti presile, dvanásti apoštoli proti miliónom, proti celému svetu. A svet sa s nimi nehral, prenasledoval ich, mučil, vraždil.

Ako to dopadlo? Zatiaľ sa zápas neskončil. Aký je stav – to môžeme sledovať každý vo svojom prostredí, dokonca v nás! My totiž nie sme divákmi, ale aktérmi. Analýzu začnime v sebe. Je v nás evanjelium - Ježišovo zmýšľanie, jeho postoje, jeho láska?

Ako je to vo svete? Musíme žasnúť, že evanjelium nebolo zadusené, že Ježišovo svetlo stále svieti a jeho láska stále horí.

Prečo? Pripomeňme si heslo apoštolov: Keď Boh za nás, kto proti nám?! Tu je tajomstvo úspechu. A to je aj odkaz pre nás, keď sa cítime byť slabí proti prevahe zla.

Čo urobili apoštoli? Oni šli a hlásali, že treba robiť pokánie. Teda nie nejaké ľúbivé reklamné spoty, ale pokánie - obrátenie, lebo sami sa pri Ježišovi obrátili! Ku komu sa obrátili? K Bohu, svojmu Stvoriteľovi. A to je radostná cesta domov. Preto tú evanjelium vydržalo a vydrží až do „konca sveta“.

Turzovka – Vršek, 4.2.2021