Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Oz 11, 1. 3-4. 8e-9, Mt 10, 7-15

Pred dvoma rokmi som v súvislosti s dnešným čítaním hovoril o tom, že existencia Židovského národa je zázrak.(Viď link nižšie).

Boh ostáva verný a to čo sľúbil Abrahámovi a jeho potomstvu, to plní. Ochraňuje tento národ aj keď sa spreneveril a neprijal Ježiša Krista.

Boh je verný aj k tým, ba ešte viac (ak sa to dá z pohľadu Božieho povedať), ktorí prijali Pána Ježiša. Sľúbil, že bude s nimi do konca sveta. Ježiš povedal svojim apoštolom: „Choďte a hlásajte: ‚Priblížilo sa nebeské kráľovstvo.“ Tak ako bol a je so starozákonným ľudom, tak je aj s novozákonným ľudom – Cirkvou.

Je s Cirkvou ako spoločenstvom, ale je aj s každým človekom, ktorý v neho verí, a dokonca aj s tým ktorý ho odmieta. Plní to čo povedal v jeho mene prorok Ozeáš: Nebudem konať v zápale svojho hnevu, nezničím zase Efraim, veď som ja Boh, a nie človek, som Svätý uprostred teba, preto neprídem s hrozbami.“

Ani nemusím písať, že ako vďaka za starostlivosť Božiu, by mala byť snaha šíriť meno Božie. Mala by to byť úplná samozrejmosť. Pripomeňme si to známe: Ak dáš niekomu 100 €, nemáš ich. Ak niekomu poradíš, prejavíš mu službu, tvoja vedomosť láska, ostane. Nestratí sa, zväčší sa. Ak niekoho učíš, tie vedomosti nestratíš. V duchovnej oblasti dávať, znamená získavať. Šíriť vieru, znamená obohacovať sa vo viere.

Ostáva nám jedno; prosiť: Bože, obnov nás, rozjasni svoju tvár a budeme spasení (dnešný refrén).

Turzovka, 12.7.2018




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.