Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ez 37, 21-28, Jn 11, 45-56 

Často sú potrebné obete.

Zrúti sa nedisciplinovaný turista v Tatrách. Koľkí sa musia pre neho obetovať? Koľko matiek dnes nespalo a venovalo sa svojim deťom! Koľko lekárov záchranárov – denne. Je veľa takých čo to robia hrdinsky a nemajú to v náplni práce. Takých vyznamenávajú.
Dnes sme počuli opačne - Kajfáš chce obetovať iného. Ale jeden z nich, Kajfáš, ktorý bol veľkňazom toho roka, im povedal: „Vy neviete nič. Neuvedomujete si, že je pre vás lepšie, ak zomrie jeden človek za ľud, a nezahynie celý národ.“ Skutočne počin hodný farizeja! Dokonca sa ešte robí múdry. Z ostatných robí nevedomcov.

Teší nás keď sa niekto obetuje za nás? Niekedy je to pre nás trápne. Ak si sami nemôžeme pomôcť, musíme to prijať a mali by sme vďační. Ako je to, keď nám niekto dáva najavo, že sa pre nás obetuje? Kedy nás to teší?

Ako sa obetoval Ježiš? Z lásky. Nedal to na sebe znať. Nevstal z mŕtvych triumfalisticky – vidíte ja som sa za vás obetoval a vy? ! Tomášovi vôbec nevyčítal: Ja som sa pre teba takto obetoval a ty? Ukazuje mu rany, ako službu k viere. Vyčítal Petrovi: Vidíš, ja som ťa urobil hlavou Cirkvi, uprednostňoval a ty?! Ty si ma zaprel...

Dokonca aj Judáša pri zrádzaní oslovuje priateľom.

Iba v lacných, gýčových a nepravdivých zjaveniach sa citovo vydiera veriaci Boží ľud: Ja pre vás plačem, pozri na tú ránu...

Ochotne sa obetovať za iných je náročné. Ak to skúsime je to priam oblažujúce. Ježiš sám povedal: Milosrdenstvo chcem a nie obetu.

Svet je stvorený na princípoch lásky. Láska je ozajstná je obeta.

Obeta musí byť láska, ináč to nie je nič iba farizejstvo.

Turzovka, 24.3.2018




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.