Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Mich 7, 14-15. 18-20, Lk 15, 1-3. 11-32

Zaznel príbeh, ktorý sa dobre počúva.

A je skutočne pekný. Psychologicky dobe načrtnutý. Potvrdzuje, že srdce človeka sa nezmenilo ani po 2 000 rokoch.

Ľahko sa v ňom nájde mladý človek, ktorému je tesno v usporiadanej a dobrej rodine, nájde sa v nej človek, ktorý mal elán a veľké nádeje a rozpadli sa mu ako mydlová bublina, nájde sa v nej človek, ktorý ide za preludmi. Vidí sa v ňom človek, ktorý je na dne a ľutuje sa, lebo je pod úrovňou svíň. Stotožní sa s nim človek, ktorý sa vracia s obavami a neistotou. Identifikuje sa v ňom ten kto je po veľkých obavách opäť v „náruči otca“.

A čo my? Kde sme sa našli? Našli sme sa tu vôbec? Ak nikde vo vyššie spomenutých situáciách, tak sme tým synom na ktorého zabúdame. Necítime sa dobre tam, kde sa iní radujú a veselia. A to bol práve ten zabúdaný starší syn, ktorý sa však nahneval a nechcel vojsť. Vyšiel teda otec a začal ho prosiť.

Akú šancu má tento starší syn, ktorý toľko rokov otcovi slúžil a nikdy neprestúpil jeho príkaz? Čo ho čaká? Má dve možnosti. Buď prejsť tortúrou mladšieho, alebo začať sa radovať s radujúcimi, plakať s plačúcimi (porovnaj Rim 12,15)!

Nedá sa ostať pred domom, alebo dokonca v dome a nezdieľať postoje otca k bratovi.

Turzovka, 3.3.2018




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.