Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 58, 9c-14, Lk 5, 27-32  

Včera sme hovorili, že pôst by mal viesť k radosti.

To sa stane vtedy ak je nasledovaním Ježiša.

Tak to bol u Matúša. Bolo to pokánie? Podľa Ježišových slov: Neprišiel som volať spravodlivých, ale hriešnikov, aby sa kajali, bolo. Ježiš považoval jeho nasledovanie za pokánie. A Matúš sa tešil – urobil hostinu.

A čo nám k tomu povie prorok Izaiáš?

Ak odstrániš zo svojho stredu utláčanie a prestaneš ukazovať prstom a hovoriť bezbožne, ak dáš svoj chlieb hladnému a nasýtiš dušu ubitú, vtedy zažiari vo tmách tvoje svetlo a tvoja temnota bude ako poludnie. Nie sú tieto posledné slova opisom radosti?

To len my považujeme pokánie a pôst za priam pohromu a vyhýbame sa tomu. Pritom ak budeme robiť pokánie Pán ťa bude neprestajne sprevádzať i na miestach vyprahnutých ťa nasýti a tvoje kosti upevní; a budeš ako polievaná záhrada a ako prameň, ktorého voda nevysychá. Tvoj národ znova postaví dávne rumoviská, stavať budeš na základoch dávnych pokolení a budú ťa volať opravovateľom ruín a obnoviteľom ulíc, aby sa v nich dalo bývať.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 17.2.2018




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.