Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Pies 2, 8-14, Sof 3, 14-18a, Lk 1, 39-45

Konať dobro sa oplatí.

(Sám som sa o tom presvedčil – možno mi to zachránilo život. Viď: http://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-v-nedele-a-sviatky/645-2-nedela-po-narodeni-pana-vigilia )

Jeden poslanec povedal: Nemám takú dobrú pamäť, aby som klamal. Preto radšej hovorím pravdu. A ak to dodržiava, oplatí sa mu to, lebo novinári (málokedy voliči) majú dobrú pamäť, či presnejšie záznamy a ľahko usvedčia z klamu.

Všimnime si, ako sa oplatilo mať sociálne cítenie u Panny Márie. Panna Mária počula od Gabriela: Aj Alžbeta, tvoja príbuzná, počala syna v starobe. Už je v šiestom mesiaci. Uvedomí si, že Alžbeta vo svojej starobe potrebuje pri očakávaní dieťaťa a pôrode pomoc. Preto v tých dňoch sa Mária vydala na cestu a ponáhľala sa do istého judejského mesta v hornatom kraji. A bola neskutočne odmenená! Len čo Alžbeta začula Máriin pozdrav... Alžbetu naplnil Duch Svätý. Vtedy zvolala veľkým hlasom: „Požehnaná si medzi ženami a požehnaný je plod tvojho života. Čím som si zaslúžila, že matka môjho Pána prichádza ku mne? ... A blahoslavená je tá, ktorá uverila, že sa splní, čo jej povedal Pán.“

Možno si neuvedomujeme veľkosť tej odmeny. Ale... Mária musela byť po odchode anjela zmätená. Čo to bolo? Sen, skutočnosť, čomu som povedal svoje: ÁNO? Iste celou cestou nad tým uvažuje. Naraz zistí, že Alžbeta skutočne proti prírode (je stará), čaká dieťa. A nielen to! Alžbeta osvietená Duchom svätým vie čo sa stalo jej. Zdraví ju ako matku jej Pána!

Takže, konať dobro sa oplatí. Viem, vyzerá to zištné, vypočítavo! U Márie pochybujem. U nás? Napadá mi výrok sv. Pavla o zištnom hlásaní evanjelia (Flp 1,18-19): Čo na tom?! Len nech sa akýmkoľvek spôsobom, či už pod dajakou zámienkou, alebo úprimne zvestuje Kristus. A ja sa tomu teším a budem sa tešiť, lebo viem, že mi to bude slúžiť na spásu pre vašu modlitbu a pomoc Ducha Ježiša Krista.

Turzovka - Dom sv. Jozefa, 2017