Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Sir 48, 1-4. 9-11 Mt 17,10-13 

Kňaz spomína ako sa vráti zo školy a vidí zhorenisko.

Blesk im zničil dom. Rozplakal sa.  Otec ho privinul na hruď: Neboj sa, máme teba. Dom sa postaví. Horšie by bolo keby si sa pokazil.

Pre tohto chlapca, kňaza to bol silný zážitok. Držal ho. Dokázal týmto obnovovať svoj život. Človek je zvláštny tvor. Nevieme čo všetko ho zachytí, čo mu pomáha zvládať život. Veľakrát sú to osobnosti, ktoré ovplyvnia iných.

Eliáš bol veľkou osobnosťou, ktorá celé generácia držala tak ako v úvode spomínaný otec syna. To natoľko, že zákonníci hlásali, že príde pred Mesiášom.

Pán Ježiš to potvrdil slovami: Eliáš už prišiel, no nespoznali ho a urobili s ním, čo chceli. Takisto bude od nich trpieť aj Syn človeka.“ Vtedy učeníci pochopili, že im hovoril o Jánovi Krstiteľovi.

Ján Krstiteľ bol takou veľkou osobnosťou. Pomáhal ľudí pripraviť na príchod Pána Ježiša.

Boli naznačené osobnosti otca, Eliáša a Ján Krstiteľa.

V rádiu Lumen so počul v zamyslenie o osobnosti - matke.  Chlapec podvádzal, že prečítal určené knihy. Dostal za to pochvalu. Mal výčitky svedomia. Priznal sa mame. Tá mu povedala: Samozrejme ma teší, že si dostal pochvalu. Vidíš, že bola nezaslúžená. Nemáš z toho radosť ani ty ani ja. Ako to napravíš?  Prikázala všetky tie knihy prečítať.  

Lekcia aj pre nás.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 16.12.2017