Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Flp 3, 20 – 21, Jn 14, 1 – 6 

Neuveriteľné sú príbehy, ktoré napíše sám život.

Medzi ne patrí aj nasledujúci, opradený rôznymi legendami. Charles Francis Coghalant, narodený v r. 1841, náhle zomrel v r. 1899 v Texase, kde bol na umeleckom turné, kde bol pochovaný. Rok nato (1900) tam bol uragán, ktorý odplavil časť cintorína. Roku 1908 kanadský rybár vylovili nejakú rakvu so strieborným štítkom: Charles Francis Coghalant.  Osem rokov plávala jeho rakva po moriach, kým sa vrátil do svojho sídla na Ostrov princa Eduarda. Aj keď príbeh má aj inú verziu (https://magazin.centrum.sk/print.xml?get[article]=873907), táto má podobnosť s našim zosnulým.

Váš zosnulý A... sa po viac ako ôsmich rokoch vracia do svojho rodného mesta. Nie, nebrázdil vody oceánov, ale moria rôznych problémov a životných ťažkosti, chorôb, keď za pracou odišiel do cudziny. Nebol sem donesený morskými prúdmi, ale svojimi príbuznými, ktorí usúdili, žeby to bola jeho vôľa. Tým ste naznačili určitý kolobeh života – zrodenie a smrť. Čo všetko za tých 50 rokov života prežil! Teraz sa uzatvára kolobeh jeho života. Všetkým jeho životným cestám je koniec! Je to však koniec? Ak by bol – človek by bol tou najtragickejšou bytosťou!

Je tu však nádej. V prvom čítaní sme počuli: Naša vlasť je v nebesiach... Preto duchovný spisovateľ Bolinger napísal: Ľudská duša je ako poštový holub. Vracia sa k svojmu Stvoriteľovi. Ak sa priam neuveriteľne vrátil Coghalant po ôsmich túlavých rokoch na mori do svojho sidla, tak sa vracia aj náš zosnulý A... k svojmu Stvoriteľovi.

Našu dôveru  preto skladáme v slová Pána Ježiša, ktorý povedal: V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja.

Pán nás volá a dodáva: A cestu, kam idem, poznáte. Poznávajme teda cesty života a nášmu zosnulému pomáhajme modlitbami i obetou sv. omše aby našiel miesto, ktoré mu pripravil Pán života a smrti.

 Turzovka, 24.11.2017

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.