Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Narodil sa v Sallente v Španielsku roku 1807.

Po kňazskej vysviacke viac rokov chodil po Katalánsku a kázal ľudu. Založil Spoločnosť misionárov a stal sa biskupom na Kube, kde sa veľmi zaslúžil o spásu duší. Keď sa vrátil do Španielska, ešte veľa vytrpel za Cirkev.

Zomrel pri Fontfroide vo Francúzsku roku 1870.

 Z diela svätého biskupa Antona Márie Clareta

 Svätí apoštoli hnaní ohňom Svätého Ducha pochodili celý svet. Tým istým ohňom zapálení apoštolskí misionári išli, idú a pôjdu až na kraj sveta, od jedného pólu zeme po druhý ohlasovať Božie slovo, takže môžu právom o sebe použiť slová apoštola Pavla: „Ženie nás Kristova láska.“ (porov. 2Kor 5,14)

Kristova láska nás pobáda, burcuje, aby sme bežali, ba leteli akoby na krídlach svätej horlivosti. Kto naozaj miluje Boha, miluje aj blížneho. Kto je horlivý, ten aj miluje, ale na vyššom stupni podľa stupňa lásky, takže čím väčšou láskou horí, tým ho ženie väčšia horlivosť. Ak niekto nemá horlivosti, je to dôkaz, že v jeho srdci vyhasla láska. Kto má horlivosť, túži a aj robí všetko, čo sa dá, a usiluje sa, aby ľudia čoraz viac poznali a milovali Boha a aby mu slúžili v tomto i v druhom živote, lebo táto svätá láska nemá nijaké hranice. A to robí aj s blížnym. Želá si a namáha sa, aby boli všetci tu na zemi spokojní a šťastní a v nebeskej vlasti blažení; aby boli všetci spasení; aby nik nezahynul naveky, ani neurážal Boha a neostával ani na okamih v hriechu, ako to vidíme na svätých apoštoloch a na všetkých, ktorých ženie apoštolský duch.

Ja si hovorím: Synom Máriinho nepoškvrneného Srdca je muž, ktorý horí láskou a kade prejde, zapaľuje; ktorý účinne túži a zo všetkých síl sa usiluje zapáliť všetkých ľudí ohňom božskej lásky. Ničím sa nedá odradiť, teší sa, ak niečo stráca, vrhá sa do práce, ochotne prijíma ťažkosti, usmieva sa, keď ho potupujú, raduje sa v mukách. Nemyslí na nič iné, len ako nasledovať Ježiša Krista a napodobňovať ho v modlitbe, v práci, v utrpení a v ustavičnej a výlučnej starosti o Božiu slávu a spásu duší.

Modlime sa.

Všemohúci Bože, ty si obdaril svätého biskupa Antona veľkou láskou a trpezlivosťou pri hlásaní evanjelia národom; daj, aby sme aj my hľadali najprv Božie kráľovstvo a horlivo privádzali svojich blížnych k tvojmu Synovi Ježišovi Kristovi, ktorý je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.