Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 Sk 4, 1-12, Jn 21, 1-14

Predstava Ježiša: Vznešený, so svätožiarou. 

Keby sa taký zjavoval, tak by ho všetci hneď spoznali. Zjavuje sa úplne ináč. Ako záhradník, cudzinec (preto ho považovali za cudzinca, lebo mal nežidovské oblečenie). Dnes? Ako kuchár? Však vás to niektorých až pohoršilo. A opäť nepoznaný. 

Kedy sa zjavil podľa našich predstav? Možno vo večeradle keď apoštolom hovorí: Pokoj vám. Prijmite Ducha svätého. Asi preto, lebo dáva moc odpúšťať hriechy.

Potom aj emauzským učeníkom pri lámaní chleba. Ale to bolo možno viac stolovanie ako svätá omša. Exegéti to vysvetľujú dvojako. 

Odkaz pre nás?

Pán Ježiš je s nami nielen v kostole, ale aj v bežných životných situáciách. Z evanjelií vieme, že Pán Ježiš dvakrát pomohol apoštolom pri rybolove. Nemôže to byť upozornenie pre nás keď sa nám nedarí v práci, aby miesto nadávania, rozčuľovania, dokonca hrešenia, obrátili sme sa na Pána Ježiša? Určite by to bolo lepšie!  

Birmovanci mali za úlohu napísať ako prežívajú Ježišovu prítomnosť v živote. Páčilo sa mi, že nenapísali miesto stretnutia s ním len v kostole:

Kristínka: Aj keď sa učím, alebo potrebujem nápady, sa pomodlím, porozprávam sa s nimi a oni mi pomôžu, a zrazu cink vnuknú mi nápad...

Natálka: Ježišovu prítomnosť prežívam najmä v smútku a strachu, kedy potrebujem pomoc.

Viem, že to nie je odo mňa správne hlavne preto, že málo ďakujem a veľa prosím.

Ján: Neviem si predstaviť nejakú ťažkú skúšku bez Ježišovej pomoci. Aj keď to nevnímam tak, že keď niečo neviem tak sa mi zjavia odpovede na všetky otázky na svete. Skôr je to pomoc celková a aj keď sa nejaký problém objaví, hneď sa nenápadne podstrčí aj riešenie, ktoré by ma samého určite nenapadlo.

Ak v tom vytrvajú a budú rásť, tak to bude s nimi dobre.

Ježiš bez svätožiary je s nami.

Turzovka, 21.4.2017




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.