Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 5, 27-33, Jn 3, 31-36 

V čase keď sa kdečo v našej spoločnosti robilo a potom to bolo zakryté Mečiarovými amnestiami, bol pán biskup Rudolf Baláž predsedom KBS.

Keď sa vzoprel týmto praktikám, bol na Slovensku veľkou autoritou. Vyhľadávali ho média a mal príhovory do televízie. Pamätám si, že jeden veľkonočný príhovor natáčali viac dní pred sviatkami.

V čase keď odznel, bol prorocký -  ako šitý na vtedajšiu politickú situáciu. Odozva bola: Pán biskup veľmi promptne reagoval na kauzy. Usmial som sa, lebo som vedel, že to bolo natáčané pred touto kauzou. Terajší náš pán biskup Tomáš Galis poznamenal: Kto má správnu líniu, je vždy aktuálny. A je to pravda.

Dnes sme v evanjeliu počuli: Kto prichádza zhora, je nad všetkých. Kto je zo zeme, patrí zemi a hovorí pozemsky. Kto prichádza z neba, je nad všetkých a svedčí o tom, čo videl a počul, ale nik neprijíma jeho svedectvo. Je to samozrejme o Pánu Ježišovi. Platí to o každom z nás. Ak žijeme len pre túto zem, sme pozemskí, hovoríme pozemsky, hovoríme a konáme tak, aby sme čo najviac utrhli pre seba. Vtedy musíme prevracať kabáty, meniť názory, svoje životné nasmerovanie.

My kresťania sme prišli „z hora“. Od krstu sme Božie deti a patríme Bohu. Ak sa budeme tohto držať, budeme vždy aktuálni, budeme mať vždy správnu líniu, bude mať vždy správne nasmerovanie.

Nebudeme závislí od politických smerov, od tendencií od doby. Nebudeme hovoriť: Taká je doba! Nebude nás formovať doba, ale my budeme formovať dobu.

Podvysoká, 27.4.201

 

 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.