Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dan 3, 25. 34-43, Mt 18, 21-35 

Dostal som sa k svedectvu potápača Ian McCormack, ktorý počas svojho potápania u ostrova Mauricius bol päťkrát poranený medúzou Štvorhrankou smrteľnou a bol mŕtvy 15-20 minút.

Zakúsil realitu života po smrti. Teraz cestuje po svete a hovorí s ľuďmi o svojom stretnutí s Bohom, ktoré mu úplne zmenilo život.

Nejdem diskutovať o autentickosti tohto svedectva, ale poukázať na túto skutočnosť. Keď bol viac raz zasiahnutý smrtiacim chápadlom, vedel, že potrebuje okamžitú pomoc. Dovliekol sa k taxikárom, ktorí ho nechceli zobrať, lebo nemal pri sebe peniaze. Vyhodili ho z taxíka, majiteľ klubu ho nechcel zobrať do luxusného auta a zomierajúcemu sa vysmial.

Počas klinickej smrti sa cítil nehodný stretnutia s Bohom a potešil sa jeho odpusteniu. Uvedomil si, že aj on má odpustiť týmto ľudom, ktorí sa k nemu zachovali veľmi neľudsky a ktorým sľuboval pomstu. Ale... uvedomil si, čo všetko mu Boh odpúšťa. A odpustil.

Počuli sme ako Ježiš hovorí Petrovi, že má odpúšťať nie sedem ráz, ale sedemdesiatsedem ráz.

A podobenstvo zakončil slovami: Tak aj môj nebeský Otec urobí vám, ak neodpustíte zo srdca každý svojmu bratovi.

V čom je problém s našim odpustením? Na rozdiel od toho potápača my si neuvedomujeme, koľko nám odpúšťa Boh. Prečo? Lebo si myslíme, že my sme dobrí, že nám nemá čo odpúšťať. Žeby sme potrebovali prejsť klinickou smrťou? Ja myslím, že lepšie bude, ak miesto tejto bolestnej skúsenosti, budeme k sebe úprimní a úprimne poprosíme Boha o odpustenie – čo samozrejme zahŕňa aj odpustenie iným.  

Turzovka, 21.3.2017




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.