Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 56, 1-3b. 6-8, Jn 5, 33-36 

Veľa raz počul rozprávať veriacich, žeby chceli žiť v čase Pána Ježiša.

Ja na to hovorím, žeby som nechcel. Alebo aby som nepohoršoval, poviem to jemnejšie: Mal by som z toho obavu. Prečo? Neviem, či by som uveril Pánu Ježišovi. A to už prečo?!

Vite si predstaviť uveriť, že ten človek, ktorý je ako ja, je Bohom?!

Uverili by ste keď Ježiš povedal: Kto bude jesť moje telo a piť moju krv, bude mať v sebe život. Čudujete sa, že mnohí povedali: Tvrdá je to reč...? Vidieť ako zomiera na kríži a povedať: Toto je naozaj Boží syn...!

Preto neodsudzujem, tých, ktorí neuverili. O to viac obdivujem tých, ktorí uverili.

Prečo mohli Ježišovi súčasníci uveriť? Zaznelo to aj v dnešnom evanjeliu. Bolo to svedectvo Jána Krstiteľa. Ale ešte niečo dôležitejšie. Sám Ježiš hovorí: Ja mám väčšie svedectvo, ako je Jánovo: skutky, ktoré mi dal vykonať Otec. Tieto skutky, ktoré konám, svedčia o mne, že ma poslal Otec.“

My máme v porovnaní so súčasníkmi Pána Ježiša omnoho väčšie výhody. Ba, povedal by som, že my to máme bezproblémové. Čo nám nahráva?

Sú to napríklad proroctva, ktoré hovoria o tom, že sa narodí z Panny, že sa narodí v Betleheme, že sa narodí keď bude odňatá vládcovská berla od Izraela, že bude mať prebodnuté ruky a nohy, že o jeho odev budú losovať...

Ďalej je tu úžasná cesta Cirkvi dejinami – čo nemá obdobu. Od smrti apoštolov (Pascal: Verím svedkom, ktorí za svoje svedectvo položia život) až po dnešok. A aj keď sa vám Cirkev javí nepríťažlivo, veď je zdeformovaná médiami, práve to by nám malo byť skôr na povzbudenie. Taká Cirkev a je tu 2000 rokov! Úžasné!

Takže, nemali by sme mať problémy. Lenže! Veríme napríklad, že Ježiš je tu v Chlebe? Keby sme verili, správali by sme sa takto? Veríme, že Ježišova Cirkev je tu stále? Potom by sme ju lepšie reprezentovali. Naše postoje, skutky, svedčia, alebo nesvedčia o Ježišovi o našej viere?

Pritom našou úlohou je vieru posunúť ďalej. Ako som hovoril, teoreticky by dnešný človek nemal mať problém s vierou. Lenže, kto z vašich blízkych, kamarátov sa nad týmto zamýšľa? Však, málo. Čo teda? Ostáva tu to, čo sme dnes počuli od Ježiša: Tieto skutky, ktoré konám, svedčia o mne, že ma poslal Otec. Ježiš hovorí, že skutky môžu svedčiť. Dnes, naše skutky!

Turzovka, 16.12.2016




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.