Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 

 

 

V pondelok cez obed prišli za mnou dvaja mladí ľudia a predstavili sa, že sú zo Spoločnosti Downovho syndrómu a chcú sa popýtať na miništranta Tonka.

Mojou chybou bolo, že som ich nelegitimoval. Dokonca som im poďakoval, že sa tak angažujú v prospech hendikepovaných.

Ako sa ukázalo, boli to novinári z bulváru a tajne ma natočili. Nakoľko celý  príspevok v TV i v novinách je zmanipulovaný a vystrihnutý z kontextu, vysvetľujem:

Miništrant Tonko prišiel na rannú sv. omšu. Nosieval si svoje oblečenie, ale keďže ho práve nemal, chcel si obliecť šaty kandidátov miništrovania. Pán kostolník mu povedal, aby ich nebral, že sú mu malé. Keďže bolo tesne pred sv. omše a chcel vyberať kňazské oblečenie, pokojne som mu povedal, aby šiel k mame do kostola. Práve vtedy prišla do sakristie jeho matka a vyčítala mi, prečo vyhadzujem jej syna z miništrovania. Pritom nebol vyhodený ani z miništrovania, ani z kostola, ako falošne tvrdia média.

Nato prišla za mnou jeho matka na faru a vo dverách mi dosť tvrdo niečo vyčítala, nedbajúc na viac ľudí, ktorí prišli vybavovať úradne záležitosti. Nedala si ani nič vysvetliť.

Po čase prišiel za mnou Tonko s prosbou, či by mohol miništrovať. Mám na to dvoch svedkov, že sme sa objali (ako to bolo zvykom) a dovolil som mu miništrovať slovami: Samozrejme môžeš, len aby si nerušil.

Všetko ostatné čo ste počuli, či čítali, je zmanipulované.

Nejde mi o obhajobu mojej osoby, len chcem vás, svojich farníkov, pravdivo informovať a poukázať na skutočnosť, ako niektoré média prekrúcajú pravdu, aby zdiskreditovali Cirkev. Veľa nadávok je na Facebooku nielen na mňa, ale kňazov a Cirkev. Konzumenti bulváru totiž nehľadajú pravdu.

Jozef Hrtús, farár




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.