Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 

 

 

Ef 6, 1-9, Lk 13,22-30

Poznáte otázky, ktoré si zároveň odpovedajú.

Poznáte otázky, ktoré podsúvajú odpoveď. Také kladú často moderátori v TV či v rozhlase. (Takú dostal napríklad aj tréner našej reprezentácie futbalovej Kozák, keď sa ho pýtali na výkon rozhodcu a dosť ho to pobúrilo). Také dostávate aj vy, keď pýtajúci sa chce, aby ste s nim súhlasili. 

Takú sme počuli ´v dnešnom evanjeliu: „Pane, je málo tých, čo budú spasení?“

Možno očakával, že Pán Ježiš skonštatuje: málo a povie mu, že je na ceste k spáse. On sa iste pripočítaval k tým, ktorí všetko plnia čo káže zákon a bude spasený.   

Ježiš neodpovedá podľa jeho predstav, možno ani podľa našich, ale povedal: Usilujte sa vojsť tesnou bránou...

Čo tým myslel? Ako keby mu chcel povedať: Buď chlap, zabojuj! Možno.

Z ďalších slov: ‚Jedli sme s tebou a pili, na našich uliciach si učil.‘ Ale on vám povie: ‚Ja neviem, odkiaľ ste; odíďte odo mňa všetci, čo pášete neprávosť! Vyplýva, že na ceste k spáse nemôžme rátať s korupciou, ani známosťami. V prvom čítaní to bolo potvrdené: váš Pán je v nebi a on nenadŕža nikomu.

Jednoducho a priamo povedané, treba zabojovať a zapracovať na sebe.

Na čom popracovať nám hovorí prvé čítanie. Pripomeňme si: poslúchajte svojich rodičov... cti svojho otca i matku... nedráždite svoje deti ale vychovávajte ich prísne a napomínajte ich v Pánovi... poslúchajte pozemských pánov... neslúžte iba naoko, ako tí, čo sa chcú páčiť ľuďom...slúžte ochotne... prestaňte sa vyhrážať, veď viete, že aj ich, aj váš Pán je v nebi a on nenadŕža nikomu. 

Vidíte čo spustila jedná otázka. Dobre, že bola položená, lebo nám pomáha na ceste k spáse.

Turzovka, 26.10.2016




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.