Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností    

Pondelok

Bl. Zdenky Schelingovej, panny a mučenice, ľub. spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

Sv. Ignáca z Loyoly, kňaza, spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

Sv. Alfonza Máriu de Liguori, biskupa a učiteľa Cirkvi

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Sv. Petra Juliána Eymarda, kňaza, ľub. spomienka

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Prvý piatok

Sobota

Prvá sobota; Sv. Jána Máriu Vianneya, kňaza, spomienka

Nedeľa

OSEMNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ



Cyklotúra

Aj v tomto týždni vás pozývame na cyklotúru. Stretneme sa v stredu na farskom dvore o 9:30 hod.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny  pred sv. omšami. V piatok  bude vyložená Sviatosť oltárna vo farskom kostole od 16:30 do 17:45. Starých a chorých budeme spovedať v Dlhej a v Predmieri  vo štvrtok od 9:00; v Turzovke v piatok od 8:00. Sv. omše na prvý piatok:

Turzovka  - 7:00 a 18:00,

             Dlhá - 15:00,Turkov - 16:00 (spovedá sa pred sv. omšami).

 

Butkov pre deti

V rámci letných prázdnin organizujeme 8. augusta  výlet pre deti na Horu Butkov, kde sa nachádza skalné sanktuárium Božieho milosrdenstva. Prosíme rodičov, aby prihlásili svoje deti v sakristii. Cena za dopravu  je 4 eurá.

 

Farská púť

Pri príležitosti hodovej slávnosti organizujeme Farskú púť na Svatý Kopeček a Olomouc. Uskutoční sa v stredu 22.8.2018 na spomienku Panny Márie Kráľovnej. Srdečne vás na ňu pozývame. Ešte sú voľné miesta, môžete sa prihlásiť v sakristii.

 

Blahorečenie Anny Kolesárovej 1.9.2018 – autobus do Košíc je už obsadený.

 

Kalendár na rok 2019

Na stolíku pod chórom máte k dispozícii stolový kalendár na rok 2019, v ktorom sa nachádzajú fotografie kostolov a kaplniek s patrocíniom Nanebovzatia Panny Márie. Je tam vyobrazený aj náš farský kostol. Cena je 2,50€

  

Dary na kostol

Na kazateľnicu obetovali traja Bohu známi darcovia spolu 85€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

Rímskokatolícky farský úrad v Korni oznamuje, že sviatosť manželstva chcú uzatvoriť František Hroš, ktorý pochádza z Farnosti Turzovka a Miroslava Litviková, ktorá pochádza z Farnosti Korňa. Ak by niekto vedel o nejakej prekážke, nech to oznámi na farskom úrade. Zároveň odporúčame snúbencov do vašich modlitieb.