Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

NANEBOVSTÚPENIE PÁNA, slávnosť

17:15 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši krátka adorácia

Piatok

Bl. Sáry Salkaháziovej, panny a mučenice, ľub. spomienka

Sobota

Sv. Pankráca, mučeníka, ľub. spomienka

Nedeľa

SIEDMA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA


Prvá nedeľa – zbierka

Dnes je zbierka, ktorá bude obetovaná na stavbu fary v Podvysokej. Vopred vám vyslovujeme poďakovanie za vašu štedrosť a spolupatričnosť.

 

Májová pobožnosť

Dnes o 14:00 hod. je májová pobožnosť pri kaplnke U Okuliarov. Na budúcu nedeľu bude pobožnosť o 14:00 hod. pri kaplnke U Štefánkov na Vŕšku.

 

Prvoprijímajúce deti

Všetky prvoprijímajúce deti budú mať spolu nácvik na prvé sväté prijímanie v pondelok o 15:00 hod. v kostole. Účasť je povinná!

 

Jarná púť Živčáková

Dávame vám do pozornosti jarnú púť na Hore Živčáková – uskutoční sa v utorok 8. mája. Svätú omšu o 12:00 hod. bude celebrovať žilinský biskup Mons. Tomáš Galis. Bližšie info nájdete vo výveske.

 

Nanebovstúpenie Pána

Vo štvrtok je prikázaný sviatok Nanebovstúpenie Pána. Viaže nás povinnosť zúčastniť sa na svätej omši. Bohoslužby budú takto: Turzovka -  7:00, 18:00; Dlhá -  15:00; Turkov - 17:00.

 

Novéna k Duchu Svätému

V piatok 11. 5. sa začína Novéna k Duchu Svätému pred Turícami. Budeme sa ju modliť vždy po ranných sv. omšiach.

 

Misijná púť detí

Informácia pre tých, čo sa prihlásili na Misijnú púť detí v sobotu 12.5.: odchod z autobusovej zastávky Beskydská ráno o 7:00 hod. predpokladaný návrat o 17:30 hod.  Treba si zobrať pršiplášť alebo dáždnik pre prípad dažďa, šiltovku proti slnku, karimatky alebo skladacie stoličky na sedenie  vonku, stravu a tekutiny na celý deň. Každý účastník môže priniesť obetný dar. V tomto roku je ním konzerva. Tieto obetné dary budú odovzdané Diecéznej charite v Žiline.

 

Fatimská sobota

Z farnosti organizujeme púť na Staré Hory, ktorá sa uskutoční v prvú júnovú sobotu 2.6. 2018. Kto má záujem, môže sa prihlásiť v sakristii. Cena za dopravu je 8 eur.

 

Zbierka na Katolícke masmédiá

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícke masmédiá.

 

Dary na kostol

Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Ohlášky

V sobotu 12.mája 2018 si chcú vyslúžiť sviatosť manželstva vo Farnosti Čierne: Michal Gajdičiar, syn Jozefa a Emílie r. Michalíček z Turzovky 304 a Lenka Stráňavová, dcéra Jozefa a Márie r. Šimčiskovej z Čierneho 1031.Kto by vedel o nejakej cirkevnoprávnej prekážke oznámte to na farskom úrade.