Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok - 

Sv. Damaza I., pápeža, ľub. spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok - 

Preblahoslavenej Panny Márie Guadalupskej

17:15 – pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda - 

Sv. Lucie, panny a mučenice, spomienka

17:15 – pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok - 

Sv. Jána z kríža, kňaza a učiteľa Cirkvi, spomienka

17:00 - Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok - 

Féria

20:00 – 21:30 Chvály pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou 

Sobota - 

O Panne Márii v Adventnom období  

Nedeľa - 

TRETIA ADVENTNÁ NEDEĽA (NEDEĽA GAUDETE)


Zbierka na charitu

Na charitu ste obetovali spolu: Turzovka - 935€, Turkov - 62€, Dlhá - 52€. Srdečná vďaka za Vašu spolupatričnosť s biednymi.

 

Rorátne sv. omše v Adventnom období

V Adventnom období od pondelka do soboty bývajú roráty ráno o 6:30. Aby sa ich mohli zúčastňovať miništranti, deti a mládež, po rorátoch sú v pastoračnom centre pre nich pripravené raňajky. Prineste si so sebou do kostola sviece s chránitkami, lampáše alebo kahance. Ranné sväté omše v advente slávime pri svetle sviec.

 

Adventná aktivita pre deti

Pozývame deti, aby sa zapojili do adventnej aktivity – DARUJ BALÍČEK DOBRÝCH SKUTKOV JEŽIŠKOVI. Počas Adventu pred sv. omšami deti prinášajú pod oltár lístky, na ktoré napíšu svoje dobré skutky. Na každom odovzdanom lístku musí byť uvedené aj meno a priezvisko dieťaťa. Lístky s dobrými skutkami sa potom vložia do vrecúšok, urobia sa z nich pekné balíčky s menami detí a dajú sa ako dar k jasličkám narodeného Ježiška.

 

Kántrové dni

V stredu, piatok a sobotu sú zimné kántrové dni. Aspoň v jeden deň sa máme modliť a prinášať obete za duchovnú obnovu rodín, pokoj  a spravodlivosť vo svete.

 

Spoveď chorých

Pred vianočnými sviatkami budeme spovedať chorých vo štvrtok 14.12. od 8:30 hod. Prosíme, aby ste chorých nahlásili v sakristii.

 

Vianočná svätá spoveď

Svätá spoveď pred Vianocami bude v našej farnosti v piatok 22.12. doobeda od 9:00 do 11:30 a poobede od 14:00 do 17:30.  

 

Adventný koncert

Pozývame Vás na adventný koncert v podaní ZBOR KYSUCA, ktorý sa uskutoční 15. 12. o 17:00 hod. vo Farskom kostole v Turzovke.

 

Upozornenie

Kriminálna polícia v Čadci nás požiadala o zverejnenie upozornenia pre seniorov: V posledných týždňoch dochádza na Kysuciach k podvodom, ktorých obeťami sa stávajú starší ľudia. Neznámi páchatelia im telefonujú, predstavia sa ako lekár alebo sestrička a hovoria, že syn alebo vnuk spôsobil dopravnú nehodu, je na infúziách a súrne potrebuje finančnú hotovosť pre operáciu iného účastníka nehody, ktorú spôsobil, ale nechce, aby sa to dozvedela polícia. Po takomto telefonáte v žiadnom prípade nedávať ani neposielať nikomu peniaze, ale ihneď to oznámiť na číslo 158.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na kazateľnicu obetovali: štyria Bohu známi  darcovia spolu 185€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.