Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

 

 

 

Predkladám odpovede birmovancov, 7. skupiny (animátorka Katka Siverová) na otázku: Kedy, ako a v čom prežívam Ježišovu prítomnosť vo svojom živote? 

Ježišovu prítomnosť cítim skoro každý deň. Nevnímam to síce stále, ale pomáha mi v každej maličkosti pretože bez Jeho pomoci by som nezvládol ani tie. Najviac vnímam túto pomoc po modlitbe, alebo po mojej prosbe. Vtedy aj vec, ktorá sa mi zdala nezvládnuteľná sa dá zvládnuť.

Myslím si, že práve keď preukážeme aj my niečo smerom k Ježišovi ako napríklad tú modlitbu, tak aj on nám vtedy pomôže a neobráti sa chrbtom. Neviem si predstaviť nejakú ťažkú skúšku bez Ježišovej pomoci. Aj keď to nevnímam tak, že keď niečo neviem tak sa mi zjavia odpovede na všetky otázky na svete. Skôr je to pomoc celková a aj keď sa nejaký problém objaví, hneď sa nenápadne podstrčí aj riešenie, ktoré by ma samého určite nenapadlo. Alebo sa mi v tom momente naskytne taká odpoveď, nad ktorou keď spätne porozmýšľam tak viem, že to nebolo ,,z mojej hlavy,,. Veľmi mi to pomáha v škole alebo vo vzťahoch k rodine.

Tie ľahšie skúšky Ježiš necháva na mňa, ale keď mám s niečím problém a prosil som o pomoc tak mi ju určite poskytne. Je ale dôležité aby sme neprosili keď už je problém vzniknutý, ale aj predtým keď je všetko v poriadku. Tiež keď cítim Ježišovu pomoc tak sa snažím vždy poďakovať, lebo viem, že to bola pomoc od Ježiša a nie len náhoda. Často to býva prirovnávané k náhode, ja ale vie, že to náhoda nie je, lebo pomoc sa mi vždy dostane keď o ňu poprosím a keď niekedy zabudnem často cítim stres aj z tých vecí, ktoré pre mňa nikdy neboli ťažké. A aj keď sa mi niečo podarí zvládnuť a mám čas vydýchnuť si vždy si spomeniem či som poďakoval za pomoc.

Mali by sme prosiť o pomoc každý deň ale nerobím to ani ja, len keď ma čaká niečo ťažké a v tom by som sa chcel zmeniť.

J.K. 

  1. Ako, kedy a v čom prežívaš Ježišovu prítomnosť vo svojom živote:

Keďže sa každý deň modlím Ježišovu prítomnosť pociťujem každý deň. Modlím sa každé ráno za nový deň. Pri tejto rannej modlitbe cítim Ježišovu prítomnosť. Pociťujem ju tiež v zlých dňoch keď sa mi nedarí v škole. V týchto dňoch sa modlím aby mi Ježiš pomohol prejsť týmito zlými dňami.

B.K. 

Ježišovu prítomnosť pociťujem každý deň počnúc ránom keď sa zobudím a pomodlím sa rannú modlitbu k Bohu. Poprosím ho aby ma ochraňoval a držal nado mnou ochrannú ruku po celý deň, sprevádzal ma celý deň v škole, na tréningu aby sa mi darilo, aby som každý deň urobil dobrý skutok, niekomu pomohol, alebo ho rozveselil, aby ľudia okolo mňa neboli smutní. Snažím sa rozdávať radosť, niekedy slovom, úsmevom alebo aj dobrou radou...

Ježiš pre mňa a mojich rodičov a môjho brata znamená v našej domácnosti   všetko. On miluje každého z nás na tomto svete bez rozdielu. On ma naučil milovať, rozdávať  lásku okolo seba. Je zmyslom nášho života. V každej situácií mi pomôže, uteší ma tak ako sa to snažia robiť moji rodičia, ktorí mi vždy podali pomocnú ruku a robia to aj naďalej.

Vždy keď niečo nie je v poriadku alebo mám nejaký problém, viem  že Ježiš  mi chce naznačiť ,aby som sa  v niečom zlepšil, zdokonalil, alebo niečo napravil. Upokojuje ma to, lebo viem ,že on ma pozná, vie o našich problémoch, o našich pocitoch, myšlienkach. On vie čo je pre mňa najlepšie, ja si to uvedomujem, lebo  ma vždy pri rozhovore s ním napĺňa láskou, pozitívnou  energiou a dobrou mysľou .Chce mi zobrať iba môj prehrešok, napraviť ma  aby som si uvedomil sám svoju chybu, ale nežiada nič, čo by bolo nad naše sily.

Mám veľa priateľov ale on je ten najlepší. Lebo vždy či je to vo dne alebo v noci, a mňa niečo trápi, viem že jemu sa môžem zdôveriť, povedať mu o svojich problémoch. Stáva sa aj medzi tými najlepšími priateľmi, že zradia jeden druhého, ale  Ježiša nemusím prosiť aby ma nezradil, on ma nikdy nezradí a nechá si všetko pre seba.

Ježiša vnímajme všade okolo seba, všade kde sa pohybujeme, s ľuďmi s  ktorými prichádzame do styku, snažme sa nájsť v každom človeku niečo pozitívne a nie len to negatívne. My všetci sme deti božie, stali sme sa nimi od krstu a aj napriek tomu  v akej dobe žijeme, ktorú možno  najviac spoznávame cez jemné ťukanie prstov vyhrávajúcich rôzne melódie na počítačoch celého sveta, často chýba priestor na zamyslenie sa nad svojím životom. Buďme teda sami sebou a snažme sa aby sme prežívali Ježiša v každom okamihu nášho života.

PM 

Ako, kedy a v čom prežívaš Ježišovu prítomnosť?
Každý vždy napíše niečo iné, prežívanie je rozdielne. Môj pohľad - keď ja mám problémy s vierou a keď chcem prehĺbiť svoj vzťah k Bohu, často idem do prírody a len sa prechádzam a snažím sa vnímať všetko okolo seba a vždy si uvedomím, že toto všetko nemohlo vzniknúť samo od seba, ale Niekto za tým musí byť. Čiže aj v prírode sa dá objaviť Boh a nadviazať s ním kontakt. Mnohí svätci to robili.

Ďalej prežiť s Bohom sa dá veľa vo sviatostiach – napr. po spovedi, že Boh mi odpustil, pri birmovke, že mi Pán Boh cez Ducha Svätého bude v živote pomáhať správne žiť, pri sv. prijímaní, že Boh je vo mne prítomný.

Prehĺbiť svoj vzťah k Bohu sa dá pri čítaní Biblie, lebo je to jeho slovo, ktoré ma usmerňuje. Niekedy stačí chvíľku sedieť sám v kostole a Pán Boh mi dá myšlienku, čo mám robiť. Samozrejme aj krátka modlitba.

 Nezabúdam, že Boh je ukrytý v každom človeku a keď niekomu pomôžeme, pomôžeme samému Bohu...

V.Š. 

Ako? Kedy? A v čom prežívaš Ježišovu prítomnosť vo svojom živote. 

Ježišovu prítomnosť vnímam vo svojom živote v zlých, ale aj dobrých situáciách. Vždy keď sa radujem alebo plačem cítim, že je so mnou a buď sa raduje alebo mi radí.

Veľa ľudí ho aspoň chce cítiť v zlých situáciách v situáciách, keď potrebujú pomoc. Podľa mňa by sme sa mali snažiť s Ježišom vždy v radosti ale aj v starosti. Cítim ho aj keď sa modlím je to proste ako rozhovor s ním a on mi prostredníctvom modlitieb radí, čo mám robiť a veľmi mu za to ďakujem. Ďakujem mu, že je vždy so mnou v mojom srdci.

Mar.

 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.